Sastojci:
- 600 grama piletine
- malo suvih rebara
- 1 glavica luka 1 paprika (sveža ili iz zamrzivača)
- 300 grama mladog krompira
- mlevena paprika
- list peršuna
- 1 kocka mladog kupusa
- 1kašika ajvara
- 1 paradajz
- so
- biber
- suvi začini
- 1 mlada ljuta paprika
- 1 veća šargarepa
- malo belog luka
- malo bibera u zrnu
- list lovora
- ulje
Fiš paprikaš: Bogati ručak koji se pamti! (RECEPT)
Sastojci za knedlice:
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica griza
- 1 jaje
- malo ulja
Priprema:
- Na ulju propržite sitno naseckan luk.
- Dodajte iseckanu svežu papriku, šargarepu na kolute, naseckan mladi kupus pa dodajte meso, mladi krompir, mlevenu papriku, beli luk, biber u zrnu i list lovora.
- Dodajte malo vode i prodinstajte.
- Dodajte i ljutu mladu papričicu.
- Kad se meso i krompir skuvaju, dodajte kašiku ajvara, malo začina i soli.
- Napravite knedle s jajetom, brašnom, grizom i malo ulja.
- Vadite ih kašičicom, te kuvajte nekoliko minuta da knedle omekšaju. Dodajte mleveni biber i list peršuna.
Julijin pileći paprikaš: Ručak od kojeg svi traže kutlaču više! (RECEPT)