PREPORUKA

Pogača punjena piletinom i lukom: Nesvakidašnji recept koji vredi probati! (RECEPT)

Nesvakidašnji recept za pogaču koji definitivno zaslužuje vašu pažnju!

Recepti
Autor:
Pogača punjena piletinom i lukom: Nesvakidašnji recept koji vredi probati!  (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Na ovakvu pogaču sigurno niste navikli, ali garantujemo da će vas oboriti sa nogu!

Potrebni sastojci za testo: 200 ml svežeg mleka, kiselo mleko, 2 kašike ulja, 2 kašike soli, 1 prstohvat šećera, 1 prstohvat kvasca (15 grama), 1 jaje (žumance je za mazanje), oko 500 grama brašna.

Za nadev vam je potrebno: 1 komad pilećih grudi, 3-4 glavice crnog luka, so, biber, aleva paprika, čubar.

Način pripreme:

Zamesite testo od nabrojanih sastojaka, i ostavite ga da naraste dok ne udvostruči svoj obim. Za to vreme pripremite nadev.

Isecite pileće grudi na sitno i propržite u tiganju. Izvadite u tanjir i u istu masnoću stavite 3-4 sitno isečene glavice crnog luka i pržite dobro dok se ne karamelizuje lepo.

Vratite meso i dodajte začine. Gotovo testo podelite na 12 loptica (svaka loptica da je po 70 g). Rukama razvucite u kvadrat. Napunite nadevom i uvijte u loptu. Poređajte sve lopte u podmazanu posudu za pečenje. Namažite ih žumancem i ostavite pogaču da naraste.

Pecite na 170-180 stepeni dok ne porumeni.

Prijatno!

Punjena čamac pogača od mlevenog mesa: Prelepo izgleda, a ukus je savršen! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs