Zbog svog neodoljivog ukusa, pica spada među omiljenu hranu kod mnogih, ali kada je pravimo u kućnoj varijanti obično nam ne ispadne kao u restoranima i picerijama.
Mnoge domaćice kada spremaju svojim ukućanima picu, najviše pažnje obraćaju na raspoređivanje povrća, mocarele i šunke na testo. Ali, nesvesno zapostavljaju testo i temperaturu na kojoj treba da se peče.
Naime, pice se u restoranima i picerijama peku u krušnim pećima na temperaturi od 329 Celzijusa, te je toplota ravnomerno raspoređena.
Pica piroške: Uživaćete u svakom zalogaju ovog fantastičnog jela! (RECEPT)
Dakle, ako je spremate u svojoj kuhinji u običnoj rerni, trebalo bi da je zagrejete na 230 Celzijusa i tek tada stavite picu unutra da se peče.
Takođe, ako ste na testo poređali povrće koje može da pusti vodu, bitno je da picu pečete nekoliko minuta duže.
Gurmanska pica sa pančetom: Ovoliko bogat italijanski specijalitet sigurno niste probali! (RECEPT)