Sastojci: 450-500 g keksa sa komadićima čokolade, 3-4 banane, 600 ml mleka, 4 žumanca, 200 g šećera, 50 g putera, 50-60 g brašna, 10 g vanilin šećera.
Za gluzuru: 30 mleka, 50 g putera, 2 kašike kakao praha, 4 kašike šećera.
Priprema: Zagrejte 600 ml mleka u šerpi, ali pazite da ne proključa. Žumanca umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Ako je masa previše gusta, dodajte još dve kašike mleka. Postepeno dodajte brašno i lepo sjedinite, pa postepeno dodajte i zagrejano mleko, uz neprestano brzo mešanje.
Smesu prebacite u šerpu i stavite da proključa na niskoj temperaturi. Mešajte neprestano, a na kraju dodajte puter i mešajte dok se ne rastopi.
Po dnu pleha pospite izlomljen keks tako da pokrije dno u tankom sloju, pa zatim sloj krema. Zatim opet keks i krem, a preko poređajte banane isečene na tanke kolutiće. Preko ponovo rasporedite keks, pa krem i tako sve dok ne potrošite sav materijal.
Za glazuru u šerpi pomešajte šećer, mleko, kakao i puter. Zagrejte do ključanja uz neprestano mešanje, prohladite pa prelijte preko torte. Ostavite da se hladi u frižideru bar 3-4 sata.
Uživajte u fenomenalnom desertu!