Sastojci za testo: 1 šolja brašna, 2,5 kašike šećera, 100 g putera, 1 jaje, prstohvat soli.
Za drugi sloj: 5 belanaca, 1 šolja šećera, 80 g badema, 2,5 kašike brašna.
Priprema: Prvo se pravi testo - umutite puter, šećer i jaje, tako da dobijete kremastu smesu. Dodajte brašno, pa umesite testo. Neka odstoji nekoliko minuta, a zatim testo rukama rastanjite na debljinu oko 5 milimetara u suvom dubljem četvrtastom plehu. Izbušite čačkalicom na više mesta, stavite da se zapeče na 180 stepeni do pola (do 10 minuta), a za to vreme pripremajte drugi sloj.
Pomfrit kao iz restorana: Najbolji trik za pripremanje najukusnijih krompirića! (RECEPT, VIDEO)
Viljuškom umutite belanca i šećer (ne treba da bude čvrsto, već penasto) pa dodajte seckane bademe. Stavite da se zagreva na laganoj temperaturi, najbolje na pari, jer ova smesa veoma lako izgori. Nikako ne dozvolite da smesa proključa.
Dodajte brašno, promešajte pa prelijte preko polupečene kore. Lepo rasporedite preko cele kore i vratite u rernu da se dopeče.
Prohlađen kolač pospite šećerom u prahu i uživajte!