Priprema: Prvo se pravi testo - umutite puter, šećer i jaje, tako da dobijete kremastu smesu. Dodajte brašno, pa umesite testo. Neka odstoji nekoliko minuta, a zatim testo rukama rastanjite na debljinu oko 5 milimetara u suvom dubljem četvrtastom plehu. Izbušite čačkalicom na više mesta, stavite da se zapeče na 180 stepeni do pola (do 10 minuta), a za to vreme pripremajte drugi sloj.
Viljuškom umutite belanca i šećer (ne treba da bude čvrsto, već penasto) pa dodajte seckane bademe. Stavite da se zagreva na laganoj temperaturi, najbolje na pari, jer ova smesa veoma lako izgori. Nikako ne dozvolite da smesa proključa.
Dodajte brašno, promešajte pa prelijte preko polupečene kore. Lepo rasporedite preko cele kore i vratite u rernu da se dopeče.
Prohlađen kolač pospite šećerom u prahu i uživajte!
Pravi proteinski slatkiš koji će vas oduševiti i zasititi