Fritata je italijanska verzija omleta, a ono što je sjajno je da se jednostavno sprema i da sastojke možete sami da odredite u zavisnosti od toga šta volite - možete da dodate iseckanu slaninu, šunku, povrće koje volite.
Sastojci:
- Tri kašike maslinovog ulja
- Deset jaja
- Dve kašičice soli
- Pola kašičice mlevenog bibera
- 400 grama spanaća
- Šaka čeri paradajza
- Četiri praziluka
- 220 grama feta sira
Piroške sa sirom: Najlepše italijansko testo, uspeva svaki put! (FOTO)
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni, pa ubacite podmazan pleh na pet minuta u rernu, kako bi se ulje zagrejalo.
U međuvremenu, u veću posudu razbijte jaja, umutite ih žicom, pa dodajte so i biber. Zatim dodajte spanać, čeri paradajz isečen na polovine, iseckan praziluk, i sve izmešajte.
Izvadite pleh iz rerne, u njega nalijte smesu i pecite oko 25 do 30 minuta, ili dok smesa ne dobije braonkastu koricu na ivicama.