Pročitajte

Savet Kejt Midlton svim majkama: Bez straha progovorila o roditeljskoj tabu temi!

Vojvotkinja je napomenula da se odrasli često stide da traže pomoć za svoju decu, da ne bi bili okarakterisani kao loši roditelji, što je potpuno nedopustivo
Vaše dete & vi
19:24h Autor:
Savet Kejt Midlton svim majkama: Bez straha progovorila o roditeljskoj tabu temi!
Foto: Profimedia

Vojvotkinja od Kembridža, Kejt Midlton, dobila je priliku da uređuje stranicu portala Huffington Post i pritom je napisala blog u kojem je progovorila o tabu temi među roditeljima - mentalnom zdravlju dece.

Ne postoji situacija u kojoj se dete udara: 15 zlatnih pravila vaspitanja ruskih psihologa!

Nakon udaje, ona se posvetila radu sa raznim humanitarnim organizacijama, a neke od njih brinu o deci i mladima s mentalnim poteškoćama.

Na svom blogu, vojvotkinja je napomenula da se odrasli često stide da traže pomoć za svoju decu, da ne bi bili okarakterisani kao loši roditelji.

"To mora da se promeni. Mentalno zdravlje naše dece mora da bude jednako važno kao i fizičko. Predugo smo se stideli da priznamo da je našoj deci potrebna emotivna ili psihijatrijska pomoć, brinuli se da će stigma povezana sa ovim problemima da šteti njihovoj budućnosti.

Neobičan detalj na licu Kejt Midlton: Mala korekcija potpuno promenila izgled vojvotkinje! (FOTO)

Kao i mnogi drugi roditelji, Vilijam i ja ne bismo oklevali da potražimo pomoć ako bi našoj deci bila potrebna. Želimo da ohrabrimo Džordža i Šarlot da pričaju o svojim emocijama, usadimo im alate i osećajnost zbog kojih će biti puni podrške za svoje prijatelje kada postanu stariji.

Znamo da malo dete koje se bori sa svojim emocijama ili ima mentalnu bolest nije sramota", istakla je Kejt.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs