Neverovatno

75 godina pod ključem i katancem: Šokantna tajna napuštenog stana u Parizu! (FOTO, VIDEO)

Slike su bile skinute sa zidova, spremne za transport, ali kao da vlasnik nije imao dovoljno vremena da ponese svoje stvari
Enterijer
22:36h Autor:
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Jedan stan u Parizu 1939. godine bio je napušten. Sedamdeset godina kasnije, aukcionar ga je otvorio i otkrio umjetnička dela koja vrede milione.

 

Naime, tada 23-godišnja madam de Florijan svoj stan u Parizu napustila je 1939. godine.

 

Kako bi se sklonila iz rata, ona je zaključala svoj stan i sa još nekim Parižanima otišla na jug, u mirnu zonu.
Međutim, ona nikada nije uspela da se vrati u svoj stan. Ipak, nastavila je da plaća rentu do kraja svog života. 2010. godine, preminula je u 91. godini.

 

Kada je umrla, njeni rođaci i naslednici saznali su za stan u Parizu. Unajmili su aukcionara Olivijera Šopina da zabeleži inventar vrednih stvari u napuštenom stanu. Kada je otvorio vrata, aukcionar i ceo njegov tim ostali su bez teksta!

 

Izgleda kao obična soba: Nećete verovati šta je ovaj čovek napravio! (VIDEO)

 

Foto: Youtube printscreen / ObsoleteOddity
Foto: Youtube printscreen / ObsoleteOddity

Stan je bio slika i prilika godina pre Drugog svetskog rata. Ono što je još bitnije, bilo je unutra i jako vrednih stvari. Trpezarijski dio bio je prepun čaša i posuđa.

 

Slike su bile skinute sa zidova, spremne za transport, ali kao da vlasnik nije imao dovoljno vremena. Tu su bile četke, šminka i boca parfema. U uglu sobe pronašli su originalne lutke Mikija Mausa i Gicka. One su reflektovale vreme pre Drugog svetskog rata.

 

Stan u plakaru: Nećete verovati šta sve može da stane u 8 kvadratnih metara! (FOTO, VIDEO)

 

Foto: Youtube printscreen / ObsoleteOddity
Foto: Youtube printscreen / ObsoleteOddity

Možda najinteresantnije otkriće bila je slika prelepe žene u ružičastoj haljini. Daljim ispitivanjem otkrili su da je žena Marta de Florijan, baka madam de Florijan.

 

U početku umetnik nije bio poznat, ali kasnije otkriće pomoglo je istraživačima da zaključe da je sliku naslikao Đovani Boldini, italijanski slikar.

 

Roditelji 7 godina ćutali: Devojčica najzad otkrila veliku tajnu porodične kuće! (VIDEO)

 

Foto: Youtube printscreen / ObsoleteOddity
Foto: Youtube printscreen / ObsoleteOddity

Marta de Florijan bila je jako poznata glumica u Parizu koja je živela vrlo luksuznim životom. U stanu je pronađena i kolekcija ljubavnih pisama, a sva su bila od potencijalnih udvarača, uključujući i premijere i predsednike.

 

Zanosno telo krije jednu tajnu: Kad se skinula nakon 10 godina skrivanja, svi su zanemeli! (VIDEO)

 

Foto: Youtube printscreen / ObsoleteOddity
Foto: Youtube printscreen / ObsoleteOddity

Dok je Marta bila predmet Đovanijevih slika, dalji dokazi pokazali su da su njih dvoje bili ljubavnici. Portret Marte bio je završen 1888. godine, kada je ona imala 24 godine.

 

2010. godine slika je prodata za 3,4 miliona dolara nakon što je otkrivena u napuštenom stanu. To je bilo najvrednije Đovanijevo delo.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...