Neverovatno

Ovako se čeliče deca u Rusiji: Kupaći kostimi i polivanje vodom na -35! (VIDEO)

Iako ovakav prizor nije neuobičajen za Ruse, mnogi su se ipak zapitali kako je moguće da su roditelji ovako nešto dozvolili
Vaše dete & vi
19:42h Autor:
Ovako se čeliče deca u Rusiji: Kupaći kostimi i polivanje vodom na -35! (VIDEO)
Foto: Facebook Printscreen / Росси́я - Российская Федерация - Russia

Na jednoj ruskoj Fejsbuk stranici nedavno je osvanuo video koji je mnoge zabrinuo - grupa mališana poliva se vodom i igra u kupaćim kostimima po snegu, piše Yumama.com.

Iako ovakav prizor nije neuobičajen za Ruse, mnogi su se ipak zapitali kako je moguće da su roditelji ovako nešto dozvolili.

Međutim, pre nekoliko godina dogodila se slična situacija kada su svet preplavile fotografije iz jednog vrtića u ruskom gradu Barnaulu kod Novosibirska, gde zimi temperatura pada i do 30 stepeni ispod nule. Naime, mališani koji pohađaju vrtić u ovom gradu bezbrižno su se igrali golišavi na snegu i to pod budnim okom vaspitačice Olesje Osintsjeve.

"Pre 18 godina skupili smo učitelje i doktore da razgovaramo o zdravlju naše dece. Razboljevala su se od gripa i bilo je dana kada bi polovina bila bolesna. Bilo je očigledno da moramo nešto da preduzmemo kako bi postala snažnija i otpornija na viruse. Tako smo došli na ideju da ojačamo njihov imunitet radeći ovakve vežbe sa ledenom vodom napolju na hladnoći. Testirali smo na sebi i svojoj deci. Šest meseci ovakvih vežbi su nas učinile mnogo otpornijim na bolesti", objasnila je direktorka vrtića tada.

Ovako Skandinavci čeliče svoju decu: Bebe spavaju napolju na debelom minusu!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs