Majka Hrabrost

Bilo je ili njen, ili život njene nerođene bebe: Majčina konačna žrtva

Karisa se suočila sa najgorom mogućom odlukom usled fatalne komplikacije - ili da se operiše kako bi se spasila, pri čemu bi njena beba umrla, ili da se podvrgne carskom rezu, koji će verovatno da rezultuje njenom smrću. Gotovo momentalno je odlučila da rodi bebu
Vaše dete & vi
04:44h Autor:
Bilo je ili njen, ili život njene nerođene bebe: Majčina konačna žrtva
Foto: Facebook / Karisa Gunsalus Bugal

Karisa Bugel dokazala je šta je majka hrabrost, dajući svoj život za život svog nerođenog deteta.

Poslednji Karisin status na Fejsbuku glasio je: "Jedini razlog zbog kojeg odustajem ovako rano je beba!" Nakon toga, napustila je svoju kuću 3. novembra, otišla u bolnicu da se porodi, ali se nikada nije vratila svojoj porodici, piše Mama Mia.

Nekoliko dana pred 35. rođendan, Karisa je krenula da se porađa 4. novembra. Doktori su otkrili emboliju plodovom vodom, fatalnu komplikaciju usled koje plodova voda prelazi u krvotok i uništava unutrašnje organe majke. Ova situacija je izuzetno retka - pogađa jednu od 80.000 žena, a stopa preživaljvanja je još ređa.

Dve žene su se upoznale i porodile na isti dan, situacija se ponovila dve i po godine kasnije.

Karisa se suočila sa najgorom mogućom odlukom - ili da se operiše kako bi se spasila, pri čemu bi njena beba umrla, ili da se podvrgne carskom rezu, koji će verovatno da rezultuje njenom smrću. Gotovo momentalno, Karisa je odlučila da rodi bebu. Znala je za rizik - stopa smrtnosti je 20 do 86 odsto, ali je svejedno nesebično dala svoj život da bi njeno dete preživelo.

Žena preminula preminula toko porođaja, a onda je usledila još veća tragedija.

Karisa je poživela posle porođaja dovoljno tek da pita doktore poslednje pitanje: "Koliki je?"

Njen suprug Ves je znao za Karisinu odluku, ali nije ni pomišljao da će da je izgubi. Sada je samohrani otac sinu kojeg je nazvao Deklan, i starijoj ćerkici Malori.

"Duboko u sebi, znao sam da situacija nije dobra, ali me je nada da će sve biti u redu držala. Samo su je hitno odvezli u salu za porođaj i morali su odmah da obave carski rez", objasnio je nesrećnu situaciju Ves.

OVDE pogledajte najdirljiviji momenat rođenja - beba ne želi da se odvoji od majke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs