Korisno znati

Rešite je se što pre: 6 razloga zašto vašim domom vlada negativna energija!

Dom bez bar jedne biljke nije dom, reći će vam stručnjaci za uređenje enterijera! Zeleno lišće donesi svetlost, osveženje i više vazduha u domu
Enterijer 26.11.2014. - 21:39h Autor: lisa.rs
Foto: Shutterstock

Iako se dom smatra mestom gde sakupljate pozitivnu energiju, vi se u svom gnezdu ne osećate toplo, prijatno i veselo. Zašto je to tako? Dizajneri enterijera i feng šui učitelji vas upozoravaju na ovih 6 razloga, prenosi Lisa.rs.

 

U vašem domu nema biljaka i cveća
Dom bez bar jedne biljke nije dom, reći će vam stručnjaci za uređenje enterijera! Zeleno lišće donesi svetlost, osveženje i više vazduha u domu. Takođe će oživeti prostoriju, a neke studije su pokazale da i prisustvo biljaka u domu smanjuje stres. Dovoljno razloga da odmah odete do najbliže cvećare i kupite biljku. Feng šui stručnjaci savetuju da tio bude bambus koji donosi sreću ukućanima.

 

OVDE saznajte kako da očistite kuću od energetskog otpada.

 

Jedino osvetljenje se nalazi na plafonu


Ukoliko su u vašoj dnevnoj sobi ili kuhinji jedino svetlo halogenke sijalice, onda imate ozbiljan problem! Halogenke su lepo i moderno osvetljenje ali ne i dovoljan izvor svetla. Obavezno opremite dom i lampama koje će vam dodatno osvetliti prostoriju i bolje ćete videti šta radite. Osim toga, osvetljena prostorija doprineće boljem raspoloženju ukućana.

 

OVDE saznajte kojih 10 stvari nijedna žena od ukusa ne treba da poseduje u svom domu!

 

Fokusna tačka u vašoj sobi je TV


Ukoliko gledate računar ili televizor pre spavanja, smanjujete mogućnost da ćete se uspavati, a posledice ćete sigurno osetiti ujutru! Jedna studija je pokazala da parovi kojima televizor stoji ispred kreveta imali su dvostruko manje seksualnih aktivnosti od parova koji ne drže TV u ovoj prostoriji. Dovoljno razloga da uređaje prebacite u dnevni boravak ili prostoriju u kojoj ne spavate.

 

Slučajnosti ne postoje - OVDE saznajte numerološko značenje vašeg kućnog broja.

 

Trpezarija vam je u plavoj boji


Ako vam se čini da boje nemaju veze sa apetitom, varate se. Neki istraživači su pronašli da boja vaših tanjira i trpezarije utiče na apetit. Plava boja će “ubiti” apetit i odličan je saveznik ako želite da smršate, međutim ukoliko ste spremili svečanu večeru ili slavite slavu sigurno ne želite da vaši gosti ne probaju specijalitete koje ste pripremili za njih. Osim toga, plava boja je dobar izbor za spavaću sobu jer poziva na snove, a dok je previše hladna za mesto gde se okuplja porodica i obeduje.

 

Ogledala privlače pozitivnu energiju - OVDE saznajte gde smete da ih držite, a gde ne.

 

Nemate šarene detalje


Kada birate jastuke ili tapete dozvolite sebi malo slobode. Pomešajte boje i strukture i dajte svom domu identitet. Domovi koji su obojeni samo u jednu boju, bez šarenih i zanimljivih detalja podsećaju na bolnice i sterilne prostore gde nema mesta za pozitivnu energiju. Nabavite neki feng šui detalj, odaberite tapetu za jedan zid ili obogatite sofu veselim jastucima.

 

OVDE saznajte kojih 8 navika krase ljude koji ne moraju da sređuju kuću baš svaki dan.

 

Čist ulaz u dom


Feng šui učitelji savetuju da ulaz u dom, mora biti uredan i čist ako želite da vam se pozitivna energija ušeta u dom! Ispred ulaznih vrata ne ostavljate kese za smeće ili kantu, a predsoblje doma mora biti sa minimalno stvari i bez nereda. Na ova način ćete lakše oterati negativnu energiju a širom otvoriti vrata pozitivnoj!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...