6 lekcija koje svaka majka mora da nauči ćerku: Samo ovako ćete je pripremiti za život

Roditeljstvo je teško, to svi znamo, ali o lepoti nam retko govore. Majka je tu da uputi i nauči, a ćerki mora reći ove lekcije o životu

Vaše dete & vi
6 lekcija koje svaka majka mora da nauči ćerku: Samo ovako ćete je pripremiti za život
6 životnih lekcija koje majka mora da nauči ćerku, Foto: Shutterstock

6 životnih lekcija koje ćerka treba da čuje od majke:

1. Biti fizički atraktivna je divan način da privučeš pažnju. Biti psihički atraktivna je jedini način da budeš privlačna čitav život.

Obrazuj se, nauči kako da se izboriš sa toksičnim mislima, radi na svojoj nesigurnosti i nauči da budeš srećna kada si sama sa sobom.

2. Nauči da kažeš "NE" i da ne objašnjavaš dalje. Ako neko pređe granicu, to je problem te osobe. Najbolji gubitak u životu je gubitak pogrešnih osoba iz tvog života.

Majka i ćerka
foto: Shutterstock

3. Ne budi zabavna po merilima drugih ljudi.

Zabavna ne podrazumeva to da se opijaš, stalno izlaziš u grad ili ostaješ na splavu do jutarnjih sati.

Zabavno može biti veče sa dobrom knjigom, slikanje, duga šetnja, uspešan trening, kuvanje za drage ljude, slušanje muzike. Zabava je ono što tebe usrećuje, što si ti otkrila "da te radi".

4. Pre nego se udaš sa budućim mužem pričaj o plaćanju računa i kreditima (tvoj i njegov stav o tome), u šta verujete od detinjstva, da li želite decu i koliko, seksualno iskustvo od ranije, šta očekuješ od braka, šta očekuješ od porodice, da li imate traume koje vučete iz detinjstva, planove za karijeru, planove za obrazovanje...

Ljubav nije dovoljna.

5. Godine od 15 do 30 su zlatne godine za tebe. To je period kada ćeš sticati prijatelje i gubiti ih. Praviti greške i ispravljati ih. Padaćeš, postat ćeš, ustajat ćeš, zaljubićeš se i iznenada odljubiti, možda ćeš nekog i prevariti... Možda ćeš izgubiti sebe, ali postaćeš jača i definitivno sve to zanči da učiš lekciju kako treba živeti.

6. Zaceli pre nego što dobiješ decu da deca ne bi morala da zaceljuju zbog toga što si im ti roditelj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs