Ništa bez njih

Mame su stvarno svemoguće: Svakog dana obave 42 različita zadatka

Skoro 84 odsto majki priznaje da se muči s količinom posla i svaki dan prave liste obaveza nakon što deca odu na spavanje, pokazalo je istraživanje
Vaše dete & vi
09:26h Autor:
Mame su stvarno svemoguće: Svakog dana obave 42 različita zadatka
Foto: Thinkstock

Septembar je mesec kojeg se roditelji najviše pribojavaju zato što se deca vraćaju u školske klupe, a broj obaveza raste, potvrdila je jedna međunarodna studija. To najteže pada majkama koje svaki dan obave čak 42 različita zadatka, od kuvanja i čišćenja sve do pripremanja dece za školu. Gotovo polovinu tih zadataka obave pre devet sati ujutro, piše Daily Mail.

Skoro 84 odsto njih priznaje da se muči s količinom posla i svaki dan prave liste obaveza nakon što deca odu na spavanje. Najviše stresa uzrokuje kuvanje, a deo njih kuva čak dva obroka dnevno kako bi zadovoljile svoje najmilije, potvrdilo je istraživanje.

Kojih 5 malo poznatih stvari o deci svaki roditelj treba da zna pročitajte OVDE.

"Majke stalno obavljaju zadatke, a ma koliko oni bili sitni, oduzimaju vreme i energiju. One imaju težak zadatak, da se brinu o deci, da sačuvaju karijeru i da vode domaćinstvo, pa ne čudi što traže trikove i savete kako da sebi to olakšaju", ističu stručnjaci.

Top 10 zadataka

koje majke obave svaki dan: pripremanje doručka, pranje veša, priprema večere, pripremanje jelovnika, pripremanje obroka koje deca nose u školu, buđenje dece, pranje sudova, čišćenje, prostiranje veša nakon pranja, usisavanje.

Po čemu je specijalan odnos majke i ćerke saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs