Top 4 veštine

Kako da na poslu iskoristite sve što vas je naučilo majčinstvo?

Zapisujte sve svoje uspone i padove, kako svoje, tako i svojih kolega, i pokušajte da date savet ili kritiku kada je to potrebno.
Vaše dete & vi 18.08.2014. - 22:25h
Foto: Shutterstock

Ukoliko imate dete, i sami znate kako je teško naučiti svog mališana da se odvikne od pelena. Međutim, iako smatrate da je to uzaludan trud, ni sami ne možete da zamislite koliko vam majčinske veštine mogu pomoći na poslovnom polju.

 

1. Pokušaji da otkrijete šta vaše dete želi na osnovu tona njegovog plača ili govora tela - to možete da primenite i u poslu, i da pokušate da pročitate govor tela vašeg šefa, kako biste u potpunosti shvatili šta on želi od vas.

 

OVDE saznajte koji znakovi ukazuju da ste pod stresom, a teško ih je prepoznati.

 

2.

Verovatno i vi kao i svaka majka čuvate prve zubiće vaše bebe, pramen kose nakon prvog šišanja i zapisujete svaku reč koju ona izgovori po prvi put - to možete da iskoristite i na svom poslu. Zapisujte sve svoje uspone i padove, kako svoje, tako i svojih kolega, i pokušajte da date savet ili kritiku kada je to potrebno.

 

OVDE saznajte koje tri boje garantuju uspeh na svim poljima.

 

3.

Učite dete kakav uticaj „hvala“, „izvini“ i „molim“ ima na ljude. Takođe, svojim kolegama na poslu recite reči zahvalnosti kada vidite da je to potrebno. Verujte, impresioniraćete ih.

 

OVDE pročitajte pet saveta Ane Vintur za uspešnu karijeru.

 

4.

Postavljanje granica detetu i učenje deteta da mora da poštuje vašu reč - tu veštinu iskoristite i na poslu, tako što nećete nekom dopustiti da vas uvuče u bespotrebne diskusije.

 

OVDE pogledajte kako majka četvoro dece i uspešna poslovna žena izgleda u svojoj 41. godini.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...