Zbog lične bezbednosti, reda i komfora

10 stvari koje treba da izbacite iz kuće, već danas!

Ako svaki put kada vam dođe gost i želi da se smesti u stolicu vi viknete “ Ne sedi tu!”, znajte da je došlo vreme da kažete “Zbogom!” pokvarenom nameštaju
Enterijer 16.08.2014. - 11:31h Autor: lisa.rs
Foto: Shutterstock

Sigurno je spisak mnogo duži, ali mi smo odlučili da vas upozorimo na deset svari koje bi trebalo uskoro da nestanu iz vašeg porodičnog doma. Kako zbog lične bezbednosti, tako i zbog reda i komfora, piše Lisa.rs.

 

Rizične tačke u domaćinstvu – sve ono što može izazvati povredu
Pod ovim ne mislimo samo na neke opasne hemikalije (mada možete i njih da se rešite). Mislimo na polomljene stolice ili bilo koji deo nameštaja, stočić sa koga spada staklena ploča ("ali ne kad neko pazi"!?), razbijene slike ili ramove - sve to odmah eliminišite iz kuće ili dvorišta ukoliko ne želite da se neko povredi.

 

OVDE saznajte kako da na prirodan način učinite da vaša kuća božanstveno miriše.

 

Detalji i dekoracije koji se ne slažu uz enterijer

Da li vam zaista trebaju ružičasti i vrišteći zeleni detalji i figurice u svetloplavoj dnevnoj sobi? Naravno da ne, prerasli ste period sentimentalnog vezivanja za sitnice.

 

OVDE pogledajte šta sve može da stane u 30 kvadrata.

 

Stvari koje ste prerasli
Došlo je vreme da se pozdravite sa stvarima koje ste koristili ili nosili na fakultetu i srednjoj školi. Sačuvajte sitnice koje vas podsećaju na lepe dane, ali na garderobu ili razne aksesoare zaboravite. Ne želite da i dalje izgledate kao brucoš.

 

Pokvarene stvari koje “planirate” da popravite
Ako svaki put kada vam dođe gost i želi da se smesti u stolicu vi viknete “Ne sedi tu!”, znajte da je došlo vreme da kažete “Zbogom!” pokvarenom nameštaju.

 

OVDE pročitajte kako možete da preuredite iznajmljen stan.

 

Višak posuđa i aparata u kuhinji
Verovali ili ne, postoji ljudi koji čuvaju sve kutijice sladoleda pa posle nekog vremena nakupe 20, 30 istih posuda od kojih su u stalnom opticaju samo tri. Ukoliko nemate kome da poklonite, rešite se viška i ostavite sebi samo onoliko koliko ćete iskoristiti.

 

Kuhinjski aparati ili stvari za koje niste “talentovani“
Umesto što ćete zapaliti kuću fritezom za pomfrit ili aparatom za bakin kolač, bolje je da ga poklonite mami, sestri, drugarici pa idite kod njih na ukusan pomfrit ili kolače.

 

Nemate previše vremena, a ni novca? OVDE pročitajte Feng Šui za vas!

 

Stvarčice koje čuvate za “kolekciju”
Osim ako niste strastveni obožavalac magneta za frižider pa njima ukrasite svoju kuhinju, na ostale figurice i stvarčice zaboravite jer ne treba vam dodatni lom koji skuplja prašinu u domu.

 

Suveniri iz “prošlog veka”
Pod ovim mislimo na sitnice i suvenire koje ste kupovali na školskim eksurzijama. Sigurni smo da ćete ponovo obići Kopaonik ili Vrnjačku Banju i častiti sebe boljim detaljem.

 

Stvari koje treba zameniti a ne koštaju pravo bogatstvo
Bledi i pocepani peškiri u kupatilu viđali su i bolje dane. Da, da vreme je za nabavku novih!

 

OVDE pročitajte koje su najčešće greške kod uređenja doma!

 

Preosetljive stvari
Ukoliko svaki put kad servirate ručak pazite da se onaj beli tanjir ne raspadne u rukama jer je od nekog lako lomljivog stakla ili keramike, nema potrebe da dodajemo šta treba uraditi.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...