Dobro obratite pažnju

Kako ugrožavate karijeru: Varate se ako mislite da vas niko ne vidi!

Prečesto kašnjenje na posao samo je jedna od grešaka koje bi trebalo da ispravite
Lifestyle
09:28h
Kako ugrožavate karijeru: Varate se ako mislite da vas niko ne vidi!
Foto: Thinkstock

Bilo da ste već duže vreme na istom poslu ili ste našli novo radno mesto, morate da vodite računa o nekim stvarima koje mogu negativno da se odraze na vašu karijeru.

Iako vam se možda čini da niko ne primećuje šta radite, varate se - dovoljno je što vas šef, ali i druge kolege, viđaju svaki dan, te ukoliko samo malo obrate pažnju, mogu da uvide vaš način rada i to kako se ponašate na poslu.

6 karakteristika mentalno jakih ljudi: Dovedite i vi život u red!

Koje greške bi trebalo da izbegavate na poslu, saznajte u nastavku.

1. Potrudite se da ne kasnite, osim ako za to nemate stvarno opravdane razloge. Ako vam se ponekad i dogodi situacija za koju ste sigurni da će vam onemogućiti tačan dolazak na posao, javite nekome u firmi da ćete kasniti i objasnite zbog čega. Redovno kašnjenje može imati negativan uticaj na vašu karijeru i šef vas neće smatrati ozbiljnom osobom.

2. Nemojte da imate negativan stav prema kolegama sa kojima radite bez obzira što vam se ne sviđaju. Vaše je da budete ljubazni i da svima pomognete ako možete, a to kakve su one osobe ne bi trebalo puno da vas brine. Negativnim stavom nećete ništa postići, pa se potrudite da uvek budete pošteni prema ljudima sa kojima radite.

Rođeni za šefovanje i velike karijere: Dva najuspešnija znaka u celom Zodijaku!

3. Nikada ne bi trebalo da tračarite na poslu, jer bez obzira što nekoga znate bolje i više vremena provodite sa njim na poslu, to ne znači da u jednom trenutku neće otkriti sve vaše tajne kako bi vas „pokopao“, a sebe izdignuo. Prema tome - suzdržite se tračeva.

3. Dobro povedite računa o tome kako se oblačite za posao. Zasigurno vam nije u interesu da vas saradnici doživljavaju kao neprofesionalnu i neozbiljnu osobu. OVDE saznajte šta je to što nikako ne biste smeli da obučete na posao.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs