sledite primer!

SNAŽNE MAJKE NA OVAJ NAČIN VASPITAVAJU ĆERKE: Sledećih 6 stvari ih obavezno nauče, zato se posle lakše bore sa problemom

Jaka majka je najbolja prijateljica svoje ćerke, ona osluškuje potrebesvog deteta i uvek je tu za savet i pomoć.

Vaše dete & vi
21:02h Autor:
SNAŽNE MAJKE NA OVAJ NAČIN VASPITAVAJU ĆERKE: Sledećih 6 stvari ih obavezno nauče, zato se posle lakše bore sa problemom
6 stvari koje naučita kada vas odgaja snažna majka, Foto: Shutterstock

Uticaj jake i nezavisne žene na odrastanje deteta obično rezultira takođe snažnom i samouverenom ćerkom, a brojna istraživanja su potvrdila da uspešna budućnost ženske dece najviše zavisi od snažne figure majke kroz život.

Jaka i stamena majka uči svoju ćerku da u životu ne treba da zavisi ni od koga i da bude samouverena, jer sa životom može da se suoči sama.

1. Naučite važnost nezavisnosti

Ne treba vam muškarac da vas spasi ili bilo ko da se brine o vama, na primeru učite da ste sposobni da živite ispunjen i srećan život bez potrebe da ga delite sa nekim drugim. Takođe, možete da izgradite dom, odgajate decu, kuvate i perete suđe, dok imate uspešnu karijeru. Samo ako to zaista želite, možete biti super žena.

Majka i ćerka
foto: Shutterstock

2. Naučite značenje bezuslovne ljubavi

Videli ste kako vaša mama žrtvuje svoje vreme, zdravlje i mladost za vas i vašu braću i sestre, ali se nikada nije žalila ili likovala koliko pati ili radi. Uvek je imala osmeh na licu i radosno davala više od sebe. Naučila vas je kako izgleda nesebična i bezuslovna ljubav, a vi znate da tu ljubav nećete moći pronaći nigde drugde.

3. Naučite kako da volite sebe

Naučite kako da se udaljite od stvari koje vam nisu suđene, kako da nastavite i kada je ceo svet protiv vas i kako da verujete u sebe kada svi sumnjaju u vas. Naučite da vas loše ocene, slomljena srca i neuspesi ne definišu; ono što vas definiše je kako se dižete posle svakog neuspeha i koliko se naporno borite za život koji želite.

Majka i ćerka
foto: Shutterstock

3. Naučite da možete biti i snažni i nežni

Snažne majke su obično veoma osetljive, samo to bolje sakrivaju, ali videli ste svoju majku kako tiho plače zbog vašeg bola, ili kako ostaje budna cele noći i brine o vama kada ste bili bolesni, ili kada noćima nije mogla da spava. jer vas nešto muči. Način na koji vas grli kada ste tužni pokazuje veliko saosećanje i nežnost.

4. Naučite da nikada ne gledate unazad

Naučite da otpustite sve “šta ako” i “moglo je biti”. Ne gledajte unazad i ne pitajte se zašto se život okrenuo naglavačke. Samo nastavite da gledate napred i dozvolite prošlosti da se iskupi. Sve što se dogodilo vas je dovelo tamo gde pripadate, čak i ako to nije ništa što ste ikada poželeli.

Majka i ćerka, Priroda, Porodica, Majka, Ćerka, Dete, mama, Devojčica
foto: Shutterstock

5. Naučite važnost strpljenja i vere

Proći će oluje i sutra je novi dan. Naučite da budete strpljivi sa životom, vremenom, uspehom i problemima. Zapamtite da je strpljenje snaga.

6. Naučite da nije lako biti žena

Saznaćete da će vaše mišljenje biti omalovažavano, da će vas olako shvatiti kada ste ozbiljni, ali ćete takođe naučiti da možete da se izdvojite iz gomile i naterate sve da slušaju vaš glas i prihvate vaše ideje. Ono što vas ne ubije, čini vas jačim.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs