RODITELJI SVE VIŠE ŠALJU DECU NA ESTETSKE ZAHVATE! DR STEPIĆ: "Umesto porodičnih trenutaka poklanjaju im silikone"

U Srbiji vlada novi trend. Sve mlađe devojke, na insistiranje svojih roditelja, odlaze na plastične operacije i estetske zahvate, kažu stručnjaci iz ovog domena medicine.

Vaše dete & vi
14:57h Autor:
RODITELJI SVE VIŠE ŠALJU DECU NA ESTETSKE ZAHVATE! DR STEPIĆ: "Umesto porodičnih trenutaka poklanjaju im silikone"
Doktor otkiva da roditelji decu šalju na plastične operacije, Foto: PrintscreenJutjub/ Jutarnji Program TV Happy

Trend estetske hirurgije u Srbiji odavno je uzeo maha, ali ono što je zabrinjavajuće jeste da plastičnim operacijama pribegavaju i mlađe generacije.

Kako kažu stručnjaci, pojedine majke i očevi smatraju da im deca nisu dovoljno lepa, zbog čega ih teraju na menjanje fizičkog izgleda.

"Moram da priznam da je trend da dosta mladih devojaka pribegava estetskim korekcijama. Bilo da su to neki prolazni zahvati, ili, pak, oni veći, one dolaze u velikom broju", rekao je dr Nenad Stepić, predsednik srpskog udruženja za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju.

Dr Nenad Stepić
foto: PrintscreenPrvaTV

Kako je dalje ispričao u emisiji, dr Stepić se još uvek nije susreo sa novim trendom u Srbiji, ali je, takođe, objasnio potencijalne razloge zbog kojih roditelji šalju decu na estetske operacije.

"Estetska korekcija više nije tabu tema. Danas je to stvar prestiža. Mislim da roditelji, zbog ubrzanog načina života, sve manje vreme posvećuju deci. Ta trka roditelja da obezbedi novac za svoju porodicu ostavlja malo prostora za decu. Taj nedostatak vremena kompenzuju poklonima, u ovom slučaju, estetskim korekcijama. Devojke danas, manje-više, liče jedna na drugu, a intervencije koje obavljam su skoro, pa iste - botoks, povećanje grudi, itd.", priča on, te dodaje da je njegova najmlađa pacijentkinja imala 18 godina.

Sa njegovim mišljenjem saglasna je i Gordana Plemić iz udruženja "Roditelji."

Gordana Plemić
foto: PrintscreenPrvaTV

Ona veliki deo krivice za ovakav trend prebacuje na medije.

"Danas deca podležu trendovima, a devojčice od 15 do 16 godina podležu tome. Ovaj trend 'intervencija' traje već dugi niz godina, pa je i pritisak na roditelje veći. Mora da obezbedi detetu ono što svako drugo dete ima - u ovom slučaju su to estetske korekcije", kazala je ona.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs