iskreno

KADA SAM SAZNALA DA SAM TRUDNA, MI VEĆ NISMO BILI ZAJEDNO: Teška ispovest Danijele Vranješ o samohranom roditeljstvu!

Ispovest Danijele Vranješ nateraće vam suze na oči!

Vaše dete & vi
Autor:
KADA SAM SAZNALA DA SAM TRUDNA, MI VEĆ NISMO BILI ZAJEDNO: Teška ispovest Danijele Vranješ o samohranom roditeljstvu!
Foto: Kurir/Damir Dervišagić

Glumica Danijela Vranješ u januaru 2017. godine rodila je ćerku Emu, sa čijim se ocem Igorom razišla još dok je bila u drugom stanju.

Srpska glumica Danijela Vranješ (48) otkrila je sa kojim se to poteškoćama suočava kao samohrana majka ćerke Eme, koju je dobila u 43. godini života.

Ema je nastala kao kruna ljubavi glumice i muzičara Igora Maleševića, koji su se, iako su delovali kao skladan par, razišli sredinom 2020. godine. U podkastu "Snaga uma", Danijela je otkrila da ima privatnih problema sa bivšim partnerom, koje se trudi da ostavi po strani, zarad zajedničke ćerkice.

- Shvatila sam da želim dete, samo sam se mirila sa činjenicom da se to nikada neće desiti. Zaljubila sam se u njega, ali desile su se neke stvari koje su mi jasno ukazale da on nije partner sa kojim mogu da ostvarim normalnu vezu. Kada sam saznala da sam trudna, mi već nismo bili zajedno. Kao buduća majka sve sam učinila da vezi dam šansu, da budemo mama i tata i da zajedno dočekamo dete. Posle izvesnog vremena definitivno smo se rastali. Samo smo potvrdili da ne možemo da budemo par. Ali to nije pokolebalo moju želju da postanem mama, i to najbolja mama na svetu, rekla je Danijela, zatim dodala:

Emin otac i ja imamo naših privatnih problema, da nemo isto viđenje situacije i forme viđanja, ali nikada, to i on zna, ne bih odvojila niti branila detetu da viđa oca. Znam koliko je meni moj tata značio. Kada nemaš oca pored sebe, makar da se s njim posvađaš, to je strašno. Kad Emin otac uradi nešto što me uznemiri... Mnogo toga od nje krijem, mada mislim da mi od njih ništa zaista ne možemo da sakrijemo. Uvek se trudim i da ako ona vidi da sam uznemirena, da to nikad ne bude ružna ili za nju opterećujuća manifestacija mojih emocija. Milsim da to radim, rekla bih, otmeno. Ali na kraju dana, njen tata je u našim pričama neko ko je dobar muzičar. To je nešto što i ja mislim, pa o tome pričamo najviše. Roditelj mora da se hvata za ono u šta se nekada zaljubio. Ne znam kako bih drugačije. U suprotnom bismo bili razjarene zveri i dete bi gledalo razjarene zveri .

Kako kaže čak ni ne dozvoljava da se u njenom prisustvu govori na ružan način o Eminom ocu.

Želim da ljudi vide ono što je najbolje i želim da budemo uzor. Kad si roditelj moraš biti hrabar da čuvaš svoju tvrđavicu. Mi nemamo ništa od kopanja po prošlosti, niti ima dete nešto od toga. Činjenično stanje je jasno vidljivo. Ljubav prema detetu se vidi, to nema potrebe objašnjavati, ne znam kako se neko usuđuje kad to vidi., da traži da li ima nešto iza, da li je to istinito i pravo - zaključila je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs