Znakovi

11 znakova da će biti dobar otac: Poslednji je najvažniji!

Dobrim očevima nisu potrebne žene da ih nadgledaju dok čuvaju bebu
Vaše dete & vi
15:36h Autor:
11 znakova da će biti dobar otac: Poslednji je najvažniji!
Foto: Thinkstock

Biti otac nije nimalo laka uloga. Ukoliko biste želele da proverite da li će se vaš partner dobro snaći u toj ulozi, odnosno da li će hteti da se snađe, obratite pažnju na sledeće znakove.

1. Pomaže u kućnim poslovimaNepisano pravilo glasi - što više pomaže vama, pomagaće i oko bebe. Na primer, ukoliko vašem partneru nije teško da svoj prljav veš stavi u korpu, uključi veš mašinu ili ponekad napravi ručak, veća je verovatnoća da će vam se naći tu i kada bude vreme za kupanje vašeg mališana.

OVDE pročitajte 15 citata koji će inspirisati svaku mamu u teškim situacijama.

3. Ne shvata život previše ozbiljno...Da li ste ikada uhvatili vašeg partnera kako se smeje gledajući Saut Park ili vas često zadirkuje na potpuno detinjast način? Njegova duhovita i pomalo blesava strana ukazuje da će uspeti i vašu bebu da nasmeje. Ipak, nije baš tako lako dete zabaviti.

4. ... ali ipak drži sve pod kontrolom

Zna sa čim ne sme da se šali. Bitne stvari ne zaboravlja i uvek je na oprezu. On je taj koji vas uhvati za ruku kada prelazite ulicu i ne vidite auto koji nailazi, ili vam mrdne volan u toku vožnje kako ne biste udarile u drvo prilikom parkiranja, ili možda zgazile na ivičnjak.

5. Imao je psaNije možda najbitnija stavka, ali sama činjenica da se nije libio da pokupi izmet za svojim psom ukazuje da će se snaći i sa punom pelenom vaše bebe.

OVDE pogledajte kako je emotivnu bebu do suza pogodilo mamino pevanje.

6. Ima razumevanja za vaše potrebe...

Kada vidi da ste pod stresom i da vam je potrebno malo relaksacije, predložiće vam da izađete na kafu sa drugaricama, prošetate, uzmete dva sata isključivo samo za sebe i svoje potrebe. Ako je sebičan još dok ste u vezi, kako li će tek biti kada u vaš život dođe dete. Tada bi trebalo da ima mnogo više razumevanja.

7. ... ali nije naivanTu je da vam otvori oči u pojedinim situacijama. Zna da vam pokaže kako da na određene stvari gledate iz drugog ugla. Zamislite tek kako će umeti da posavetuje vaše dete, milina!

OVDE pročitajte tajnu vezu između mame i bebe.

8. Samoinicijator je

Ukoliko, recimo, sam organizuje vaše putovanje, pripremi sve za put i pri tom mu nisu potrebne vaše instrukcije, znaće da se snađe i kako da sam obuče bebu ili joj veže pojas u kolima. Dobrim očevima nisu potrebne žene da ih nadgledaju dok čuvaju bebu.

9. Dobar je plivač, poseduje crni pojas u karateu, ima fotografsko pamćenje, dobar je u rešavanju ukrštenica...ili sve navedenoZar ne bi bilo lepo da vaš partner može da nauči vaše dete nekim potezima u karateu, ili mu usadi neke lepe i zdrave navike? O dobrim genima suvišno je i govoriti.

10. Ima veliko srce

Niko nije savršen, a ni ne treba da bude. Ali ako zna da vas ponekad iznenadi jednim cvetom kada vidi da ste tužni, ili ima lep odnos sa svojim dedom, pa na kraju razgovora slušalicu spusti uz jedno "čuvaj se", znajte da će moći da ponese titulu "oca godine".

11. Želi da bude dobar otacNebitno je da li je ikada imao iskustva sa decom i da li je ikada neku bebu držao u naručju, već da li ima želju da bude otac, i to ne bilo kakav, već pravi otac. Volja je najvažnija, dakle - sve se može kad se hoće. A, srce će vam se istopiti dok ga jednog dana budete gledali kako se igra sa vašim mališanom.

OVDE pročitajte kako da i tatu uključite u čuvanje bebe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs