VEROVALI ILI NE...

MAJKA KOJA JE ŠOKIRALA CEO SVET: Ne mogu da podnesem da budem u blizini svoje kćerke (9), izbegavam je po svaku cenu!

Jedna mama se otvorila o odnosu koji ima sa najstarijom ćerkom i tome kako se nada da će se "njeno dete promeniti kad odraste".

Vaše dete & vi
16:28h Autor:
MAJKA KOJA JE ŠOKIRALA CEO SVET: Ne mogu da podnesem da budem u blizini svoje kćerke (9), izbegavam je po svaku cenu!
Foto: Profimedia

Imati omiljeno dete mračna je tajna koju ima svaki roditelj - ali mnogi to ne priznaju. Jedna mama je otkrila da, iako ne može odabrati omiljeno dete od svoje troje, ima najmanje omiljeno.

Pišući za Kidspot, jedna majka troje dece je priznala da ne voli svoju najstariju ćerku "95 posto vremena" i da "ne može da podnese da bude u njenoj blizini". Iako i sin i mlađa ćerka povremeno izazivaju njeno strpljenje - imaju ispade besa i greške - ona ​​ih i dalje obožava. Ali, ovo nije ono što ona oseća prema svojoj najstarijoj ćerki, devetogodišnjoj Lili.

Ona je izjavila: "Nemojte mešati moju nenaklonost prema Lili i to što mi se ona ne dopada s time da je ne volim, jer to nije slučaj; ja je volim. Ona je moje dete i šta god da učini, a ja bih je i dalje volela. Ona mi se jednostavno ne dopada, a to je velika razlika “.

Anonimna žena objasnila je da je Lilina ličnost problem. Dodala je: "Lillina ličnost, ko je ona i kako se ponaša - je ono što ne volim. Ona je smrknuta, sebična, negativna i neprestano stvara dramu. To radi u školi, kod kuće, u svom sportskom klubu - i odbija da prizna svoje greške, da radi na njima ili da sluša zašto je nekoga iznervirala ili uznemirila".

Uprkos svom stavu, Lili ima puno prijatelja i slaže se sa svojom braćom i sestrama. Ali, kada mama pokušava da Lili pozove na odgovornost za svoje postupke, ona završi frustrirana i nađe se u situaciji u kojoj shvati da je "izbegava po svaku cenu". Zbog toga njen suprug sada preuzima roditeljsku ulogu sa Lili. Vodi je na sportske događaje, na bilo kakve zabave, pomaže oko domaćih zadataka i bilo čega drugog, dok mama odmara.

Ali pre nego što je posegnula za potpunim izbegavanjem svoje ćerke, pokušala je suprotno - provodeći kvalitetno vreme s njom "sa nadom da će joj ovo omogućiti da uvidi njene skrivene kvalitete ili čak problem koji je prouzrokovao neko ponašanje koje bi moglo da se reši",objasnila je. Ali nažalost, ova taktika nije urodila plodom i njihov odnos je postao još gori. Sada, kako tvrdi, samo živi u nadi da će se Lili promeniti kako odraste.

Da li vi smatrate da je ovo zdrava odluka i razmišljanje jednog roditelja?

(Stil.kurir.rs/Izvor: Mirror)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs