rušenje dečje iluzije

Kada deci treba reći istinu o Deda Mrazu: Dečji psiholog razrešava večnu dilemu!

Dečji psiholog smatra da iluziju o bradatom deki u crvenom odelu treba deci srušiti što ranijE

Vaše dete & vi
Autor:
Foto: Shutterstock

Nema deteta koje nije čulo za Deda Mraza i to je jedna od najlepših novogodišnjih čarolija u svakom detinjstvu. Bradati deka u crvenom odelu prevalio je svet i u kočijama koje vuku irvasi nosi vam novogodišnje poklone ispod vaše jelke.

Ovo je jedna od najlepših i najkorisnijih roditeljskih laži. Ali, postavlja se oduvek pitanje kada deci treba reći istinu da Deda Mraz ne postoji.

"Kao i kod svega što bi trebalo da bude tajna – znanje je moć. Ako su u uzrastu da sami posumnjaju, onda treba da saznaju istinu”, kaže dečji psiholog.

15 originalnih ideja: Najlepši novogodišnji pokloni koje možete lako i sami da napravite! (VIDEO)

Deda Mraz
foto: Shutterstock

Možete pitati decu šta misle da li je moguće da neko pređe ceo svet u jednoj noći s poklonima za svakoga i u kočijama sa irvasima.

Dete može od svojih vršnjaka da čuje priče o pravom identitetu Deda Mraza, a tada će vas sigurno zapitkivati.

Pravo vreme da deci kažete istinu jeste čim vas pitaju i kada se pojave prve sumnje”, objašnjava Koulson, ističući da tada treba mališane da upozorite da ne unište čaroliju onima onima koji još uvek veruju u Deda Mraza.

“Podsetite ih da drugi roditelji svojoj deci možda nisu odali tu tajnu pa bi bilo dobro da to ostane samo između vas”, zaključuje Koulson u razgovoru za Daily Mail Australia.

Sedam ideja za nesvakidašnje uređenje prazničnog stola: Detalji kao iz bajke! (FOTO)

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs