Verovali ili ne

Više od polovine tinedžera seksualno aktivna do kraja srednje škole: Najnovija istraživanja!

Prema novoj studiji koja pokazuje da je više od polovine tinejdžera seksualno aktivno, izgleda da je seks deo "normalnog adelescentnog razvoja."

Vaše dete & vi 17.12.2020. - 17:47h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Gotovo 60% tinejdžera imalo je seks do završetka srednje škole, tvrdi nova studija objavljena u Americi ove godine.


"Bez obzira u kom delu SAD tinejdžeri žive, nova istraživanja pokazuju da adolescenti imaju povećanu seksualnu aktivnost, a mnogi i seksualne odnose," kaže Lura Lindberg, vodeća autorka studije i glavni naučnik sa Instituta Gutmašer, prenosi Huffpost.com.

 

Veliki problem je što tinejdžeri danas slabo komuniciraju sa roditeljima o navedenim temama. A kako da roditelji pokrenu ovu temu, a da ne naiđu "na zid" kod svoje dece?

 

"Roditelji mogu reći nešto poput: pročitao sam ovu studiju i smatram da je zanimljiva. Šta ti misliš o tome?" Navodi Meri Salivan, iz udruženja adolescenata SAD. Ona navodi da roditelji treba da shvate da je seksualna aktivnost tipičan deo tinejdž perioda i da o tome moraju da razgovaraju sa svojom decom. Predlaže da roditelji urade sve kako bi se njihova deca "otvorila" po ovom pitanju i njima se poverila.

 

Autori studije se zalažu da tinedžeri dobiju odgovarajuće seksualno obrazovanje kao i slobodan pristup kontracepciji bez pristanka roditelja.

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...