objasnio

Pismo oca troje dece se masovno šeruje: Menjajte svaku pelenu i podsetite svoju ženu da je superheroj! (FOTO)

Jedan otac iz Amerike objasnio na koji način svaki muškarac treba da pomaže svojoj supruzi nakon porođaja

Vaše dete & vi
12:21h Autor:
Foto: PrintscreenInstagram/tedgonder

Rođenje deteta nije nimalo lako, naročito za majke. One doje, ne spavaju noćima i pred njima su mnogobrojni zahtevi koje sa sobom nosi dolazak na svet jednog malenog bića.

 

Ako tome dodamo i da se neke suočavaju sa postporođajnom depresijom, jasno je da im je podrška partnera u tim trenucima i više nego potrebna.

 

Ted Đonder (29), otac troje dece iz Čikaga je na Fejsbuku objavio pismo i savet svim očevima kako treba da postupaju kada im supruga na svet donese bebu.

 

Dok se oni smaraju mi ne osećamo grižu savesti: Roditeljstvo je lako ako se prate ovi koraci!

Objava je ubrzo skupila više od 64.000 lajkova, te se masovno deli na društvenim mrežavama.

 

"Sada kad imam 29 godina i troje dece sa suprugom Franciskom koja ih je nosila i rodila kao 'profesionalac, evo što bih rekao 24-godišnjem sebi o tome kakva podrška treba partnerki okom faze u kojoj postajemo roditelji:

 

  • Supruga je nosila dete u stomaku devet meseci. Vi ga nosite na stomaku kad god se pruži šansa. Ne samo da joj pomažete da se oporavi, nego vas povezuje sa detetom više nego što možete da zamislite

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ted Gonder (@tedgonder) on

  • Supruga doji. Iako je to za nju divno i ispunjavajuće, takođe je i iscrpljujuće. Zato menjajte svaku pelenu koju možete. Od pelene broj jedan pa nadalje. Brzo ćete se izboriti sa 'gađenjem. Sprečićete neravnotežu i ogorčenost u vezi. Zapravo, kada se sve prijateljice vaše supruge budu žalile na to koliko su im muževi odsutni, te ih ne podržavaju, vaša supruga će se vama hvaliti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ted Gonder (@tedgonder) on

  • Napravite joj svakog jutra beskofeinsku kafu. Čak i ako je ostavi i zaboravi jer zaspi dok vi radite ili jednog dana vodite decu u školu. Ona je bila budna celu noć i hranila bebu.  Zato joj omogućite da započne dan na najlepši mogući način.

 

  •  Recite joj da je lepa. To nemojte da zaboravite u trenucima kada se oseća loše u svom telu. Podsetite je na vreme kada je postigla svoje ciljeve. Podsetite je da je superheroj. Ona je pomerila sve organe u svom telu i dobila 20 kilograma više kako bi vam rodila dete koje će biti vaš najlepši poklon u životu. Pomozite joj da prebrodi probleme sa slikom o svom telu i da bude usredsređena na pozitivan cilj, jednog dana.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ted Gonder (@tedgonder) on

  • Hormoni luduju pre i nakon rođenja. Ne čini se svaki dan kao ona žena od pre i ponekad će da izgovori reči koje bi inače rekla samo ako je mamurna ili da je na kofeinu i steroidima ceo dan. Setite se da je vaš zadatak da budete njeno utočište dok prolazi kroz to, zato budite čvrsti dok joj je jezik oštriji nego inače. Uskoro će se 'vratiti' i biti zahvalna što ste je čuvali dok ona nije mogla. Biće sretna što ste je poštedeli nekih stvari i preuzeli na sebe njene probleme.'

 

Sve majke saglasne: 7 razloga zašto je prva trudnoća najbolja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...