Prednosti i nedostaci

Majčinstvo: Prosečna žena ima samo 17 minuta vremena za odmor!

Naučnici su istraživanjem došli do zaključka da prosečna mama dnevno može da odvoji za sebe oko sat i po nedeljno
Vaše dete & vi 10.02.2014. - 21:49h
Foto: Shutterstock

Tokom cele nedelje zaposlena majka ima samo sat i po budnog vremena koje može posvetiti samo sebi.

 

Majčinstvo je sjajna stvar, deca su neverovatno slatka i ispunjavaju vas ljubavlju, ali istovremeno vam drastično smanjuju količinu vremena koje možete posvetiti sebi. Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da prosečna mama dnevno ima samo 17 minuta vremena za sebe.

 

Ako pritom i radi, kućni poslovi i deca dozvoljavaju joj mizernih sat i po vremena nedeljno koje može posvetiti sebi, a tada se obično gleda televizor iz kreveta, čita ili uživa u šoljici čaja ili kafe. Kada ugrabe malo slobodnog vremena, majke se obično povlače u spavaću sobu.

 

Više od polovine ispitanih majki naglasilo je da to nije pravilo, već da znaju proći nedelje bez minuta odmora, pa ne čudi da dve trećine majki veruje da kućni poslovi nisu dobro podeljeni i da jednostavno nemaju vremena za neki hobi ili bavljenje stvarima koje ih interesiraju.

 

Naime, majke su izjavile da u proseku rade čak 78 posto kućnih poslova a, ostatak je na partneru zbog čega je i logično da 70 odsto ispitanica tvrdi da partner ima daleko više slobodnog vremena od njih preko nedelje, što petini anketiranih izuzetno smeta.

 

Kad napokon zgrabe malo slobodnog vremena, majke se obično povlače u spavaću sobu gde se najbolje opuštaju, a njih 55 posto gledanje omiljene serije smatra najdražim trenucima u nedelji.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...