Porodica

Život je čudo: Trojke koje su oduševile svet!

Iako su braća starija od sestre punih pet godina oni ipak liče jer su nastali u istom trenutku
Porodica
12:30h Autor:
Život je čudo: Trojke koje su oduševile svet!
Foto: Facebook/Nikol Brajtli

Kada Nikol Brajtli, majka troje dece, kaže ljudima da su njeni mališani trojke, niko joj ne veruje. Naime, dvojica sinova su identični blizanci, ali njihova sestrica je rođena pet godia posle njih, iako su svi nastali u istom trenutku.

Ćerkicin embion je bi zamrznut punih pet godina, a sada je konačno tu kako bi upotpunila porodicu.

Nikol i Kevin Brajtli pokušavali su da dobiju decu punih 15 godina. Njoj je rečeno da ima neprohone jajovode, što je nastalo kao posledica upale trbušne maramice, koju je mala kada je bila jako mlada. Oni su se venčali 1998. godine, i odmah su počeli da pokušavaju da prošire svoju porodicu. Međutim, to im nije pošlo za rukom sve do 2008. godine, kada su uz pomoć veštačke oplodnje konačno uspeli da oplode nekoliko jajnih ćelija.

Dve su vraćene u Nikolinu matericu, a ostale su zamrznute.

Te dve jajne ćelije su postale Džejms i Danijel, koji su se rodili u novembru 2008. godine. Međutim, porodica Brajtli je oduvek želela još jedno dete. Ali, s obzirom na to da je veštačka oplodnja jako skupa, nisu mogli to sebi da priušte.

Konačno su 2013. godine uspeli da skupe novac, i pokušaju da ožive još jedan zamrznuti embron. Prvi je odmrznut, ali nije preživeo dovoljno dugo da se stavi majci u stomak. Drugi je, zato, bio dovoljno snažan da sve izdrži.

Mala Elizabet čekala je pet godina, ali sada je konačno stigla.

"Elizabet je izgledala potpuno identično kao i dečaci kada su se rodili. Liče kao jaje jajetu. Ali ljudi ne mogu da veruju kada im kažemo da su oni trojke. Džejms i Danijel su jedva čekali da upoznaju svoju sestricu, i sada su jako zaštitničk nastrojeni. Čekali smo na decu toliko drugo, ali sada je naša porodica kompletna, nakon ovoliko vremena! Trebalo nam je 15 godina i 20.000 funti, ali bilo je vredno svakog penija. Osećam se kao najsrećnija mama na svetu", kaže ushićena Nikol.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs