Kreativno i ružno?

Deca poznatih i njihova čudna imena: Obeleženi za ceo život!

Većina njih nisu tradicionalna, neka čak nisu ni srpska, dok se veliki broj uopšte ne slaže sa klasičnim prezimenima sa naših prostora
Trudnoća
17:36h Autor:
Deca poznatih i njihova čudna imena: Obeleženi za ceo život!
Foto: Instagram Printscreen / Callmelolita, Bojanabarovic, Enapopov

2016. godinu definitivno je obeležio pravi bejbi bum na domaćoj estradi!

Presrećni roditelji hvalili su se fotografijama svojih beba, i naravno, utrkivali se ko će svom detetu dati neobičnije ime.

Većina njih nisu tradicionalna, neka čak nisu ni srpska, dok se veliki broj uopšte ne slaže sa klasičnim prezimenima sa naših prostora.

Krenimo od početka:

Možda jedan od prvih koji je krenuo sa neobičnim imenima za decu svakako je političar Čedomir Jovanović, koji je sina nazvao Mihajlo Lajf (life - život), a ćerke Jana Hart (heart - srce) i Zora Fejt (fait - sudbina, vera).

Bilo je pitanje trenutka kada će grčka mitologija ući u igru, pa je tako Jelena Karleuša ćekre nazvala Atina i Nika. Književnica Isidora Bjelica ima sina Lava Grigorija, dok se njena ćerka zove vrlo neobično - Vila Evanđelina Pajkić.

Ime je sudbina: Kako je stvarno trebalo da se zoveš?

I tu nije kraj neobičnim imenima, već su poznati počeli da se takmiče ko će bolje obeležiti dete za ceo život:

Jedna od prvih koja se našla na udaru javnosti zbog dečjeg imena jeste manekenka Jovana Švonja, koja je ćerku nazvala Noel. Evo i zašto je to uradila!

Nakon nje usledila su imena Rea (Nikolija i Relja Popović), Rija (Ena Popov), Nia (Ana Štajdohar), Strela (Skaj Vikler), Alea (Dado Polumenta), za koje mnogi kažu da više priliče kućnim ljubimcima nego deci.

Neki su se odlučila za prelepa, aristokratska imena, ali su izgleda zaboravili da u sebi probaju kako se ta imena slažu uz prezimena koja će deca nositi. Tako imamo Lauru Mikić (ćerka Snežane Dakić), Ingird i Alegru Pantelić (fudbaler Marko Pantelić), Klaru Buzurović (voditeljski par Danijela i Stefan), Leonu Rokvić (Nikola Rokvić i Bojana Barović)...

Moćna ruska imena za dečake i devojčice: Nose snažnu poruku, Srbi ih obožavaju!

Mislimo da imamo i apsolutnog pobednika - Darko Rundek je dao ime sinu David Vid Viktorije Dimitrije Sebastijan Ernest Rundek!

Tu si oni koji su odabrali prelepa stara imena:

Janko i Biljana Tipsarević imaju ćerku Emili, Mateja Kežman sinove Filimona, Jakova i Marka, Slavica Ćukteraš je ćerki nedavno dala ime Viktorija, Nebojša Glogovac je odabrao ime Sunčica, Ema se zove ćerka Ilde Šaulić, ponos Vlada Georgijeva je mezimica Sofija, voditeljka Kristina Radenković dala je detetu ime Tara, dok decu Aleksandre Jeftanović krase imena Aleksa i Ana.

Budući da je udata za Amerikanca, Marija Karan se odlučila za univerzalno ime, pa se tako njen sin zove Marko Leo. Katarina Rašić odlučila se za stara imena Julija i David, dok je Seka Aleksić sinu dala starozavetno ime Jakov.

Ovo je najpopularnije muško ime u Srbiji!

A photo posted by Seka Aleksić (@seka_aleksic) on Oct 30, 2016 at 7:42am PDT

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs