Iz iskustva

Jedna mama otkriva: 5 najvećih razlika između prve i druge trudnoće!

Tokom ove druge trudnoće, makar kako stvari sada stoje, zadovoljna sam kad uspem da operem sudove i ispoštujem rokove na poslu, piše jedna mama
Trudnoća
18:36h Autor:
Jedna mama otkriva: 5 najvećih razlika između prve i druge trudnoće!
Foto: Thinkstock

"Trudnoća nije laka čak ni za najhrabrije i najjače žene. Neizmerno sam zahvalna što će se našoj porodici početkom oktobra prikljičiti druga bebica, ali takođe imam mučnine, povratim svaki ručak i celu noć provedem budna boreći se s gorušicom (da, već sada)", piše mama blogerka Emili Fisk.

"Pretpostavljam da me beba priprema na poniznost ali i ponovno učenje stvari za koje sam bila ubeđena da već znam jer je ova druga trudnoća potpuno drugačija od prve. Tokom prve trudnoće, završila sam poslednja dva semestra faksa, uradila rad na 35 strana, bila zaposlena, i preselila se u novu kuću. Tokom ove druge trudnoće, makar kako stvari sada stoje, zadovoljna sam kad uspem da operem sudove i ispoštujem rokove na poslu. Postoji bezbroj stvari po kojima se razlikuje ova trudnoća od prethodne, ali evo pet najznačajnijih.

1. Zdravo stomačiću

Prva trudnoća: Ogromna sam! Pogledaj me! Jedva da mogu da se uvučem u svoju standardnu majicu S veličine, a tek sam 18. nedelja! Druga trudnoća: Dovrada, nosim trudničke pantalone u osmoj nedelji i niko to ne može da mi zabrani. Svakako već imam trudnničku garderobu, a tu je i moja materica koja očito pokušava da pobedi na takmičenju najbrže do cilja.

Razočarana majka otkrila: Kako sam jednom odlukom upropastila i decu, i sebe!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

2. Zbogom strahovi

Tokom prve trudnoće brinula sam se bukvalno oko svega. To mi je bio hobi, i moram priznati da, sada kad se osvrnem, ne uspevam da razumem sebe. Beba zaista menja život, ali roditeljstvo i briga o bebi nisu nešto što se uči postepeno, to je proces koji prirodno ide uzlazno. Ovoga puta jedino se brinem oko dupliranja obaveza i prelaska s jednog na dvoje dece. Hoće li nam trebati nešto od opreme za bebu? Opušteno, kupićemo paket pelena kad se beba rodi.

3. Draga mališanka

Najveća dosadašnja razlika? Tokom ove trudnoće, moj gazda je mrzovoljan, zahtevan, živahan i nešto niži od metra. Najteže mi pada to što mi retko kada dozvoli da dremnem. Tokom prve trudnoće, ljudi iz okruženja su mi često govorili kako sjajno izgledam, pitali su me kako se osećam, čuvali su mi najudobnije stolice, i ulazili su mi u kancelariju sa zdravim pićima. Ovoga puta, osoba s kojom provodim najviše vremena, iako izgleda kao da misli da sam naduta, insistira da pojede moj ručak i da me probudi veoma rano svakog jutra. Prva trudnoća - odricanje od kofeina nije nikakav problem. Druga trudnoća - ne škodi kofein toliko zar ne?

Evo kako da upropastite svoje dete: Ako uradite ovo napravićete nesposobnjakovića za ceo život!

4. Šta je gestacijska nedelja?

Prva trudnoća: "Zdravo, članovi trudničke družine. Trenutno sam trudna 17 nedelja 3 dana i 14 sati (svega još 175,5 dana do kraja) i želim samo da pitam da li je iko imao problem sa neznatnom suvoćom očiju? Je li ovo normalno???"Druga trudnoća: "Negde sam u drugom trimestru. Valjda."Termin porođaja je ionako surov trik.

5. Osećam se lepo, tako... ne baš lepo

Tokom prve trudnoće, pažljivo sam se šminkala svakog dana, oblačila sam lepu novu trudničku odeću, i generalno, osećala sam se lepo. Ovoga puta, moja mališanka češće ima rumenilo na obrazima nego ja jer stalno uspeva da mazne moj neseser. Onaj posebni trudnički sjaj je verovatno na pranju.

Ipak, ne bih se menjala ni sa kim ni za šta na svetu. Ne možemo da dočekamo da te upoznamo, draga druga bebo. Ipak, nemoj žuriti jer tvoja sestrica još uvek spava u krevetiću".

Imaju samo 6 meseci, a već ih svi obožavaju: Upoznajte najslađe momo bliznakinje! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs