Verovali ili ne

Koliko dugo će živeti vaš pas: Krzno otkriva istinu!

Istraživanja sprovedena na Univerzitetu u Sidneju otkrila su zapanjujuće rezultate

Ljubimci
Autor:
Koliko dugo će živeti vaš pas: Krzno otkriva istinu!
Foto: Profimedia

Naziv "čovekov najbolji prijatelj" dobili su sa razlogom. Psi imaju naviku da ti se uvuku u srce i dušu i za čas posla postanu deo porodice. Daju nam bezuslovnu ljubav i privrženost svaki dan. Za uzvrat mnogi su spremni da urade sve kako bi njihov kućni ljubimac dobio najbolju moguću negu.

Činjenica da naš najbolji prijatelj neće živeti koliko i mi veoma je bolna. Bez obzira koliko ih negujemo i pazimo, realno je da oni žive nedovoljno dugo. Gubitak psa za svakoga je neverovatno bolan.

Da li postoji mogućnost da se pripremimo za gubitak psa?

5 bolesti koje vlasnici prenose psima: 99% ljudi nije ni svesno!

Istraživači sa sidnejskog univerziteta zapitali su se da li boja krzna vašeg kućnog ljubimca može da otkrije dužinu njegovog života?

Istraživanje je sprovedeno na preko 3000 pasa raznih rasa i boja krzna. Od žutog do smeđeg i crnog. Iznenađeno su zaključili da se skoro svaka bolest "oslikava" na njihovom krznu.

Psi sa smeđom dlakom ili krznom boje čokolade imali su prosečan životni vek 10 % kraći od pasa sa crnom ili žutom bojom krzna koji su živeli prosečno 12 godina. Smeđi psi su takođe skloniji infekcijama uha kao i kožnim bolestima.

Istraživači su takođe zaključili da boja krzna nije presudna za životni vek pasa. Skraćen životni vek današnjih krznenih ljubimaca najčešće je uzrokovana gojaznošću.

10 rasa pasa koje na čoveka deluju kao tablete za smirenje: Vlasnika vole više nego sebe! (FOTO)

Studija sprovedena u Sidneju otkrila je da su možda psi sa smeđim krznom skloniji infekcijama uha i kožnim bolestima, ali psi svih boja krzna i rasa skloni su gojaznosti.

Od 3000 pasa koji su učestvovali u istraživanju, čak 8,8% njiih bilo je gojazno. Debeo pas može biti ljubazan, ali zato ima sve vrste zdravstvenih problema koje su uslovljene i visokim krvnim pritiskom.

Najtužniji period u životu Silvestera Stalonea: Prodao svog psa za 25 dolara da bi preživeo - priča koja će vam naterati suze na oči! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs