LJUBIMCI

Prosto neodoljivi: Ovo su najmanji i najslađi psi na svetu! (FOTO)

Ako ste se ikada zapitali koja rasa psa je najmanja na svetu, evo odgovora

Ljubimci
Autor:
Prosto neodoljivi: Ovo su najmanji i najslađi psi na svetu! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Njima je prosto nemoguće odoleti. Ovo su najslađe minijaturne rase pasa:

Pomeranski špic

Ovo je nežan i umiljat pas koji će biti savršen kućni ljubimac porodicama koje žive u stanu i nemaju dosta prostora. Imaju veoma specično krzno zbog kojeg liče na plišanu igračku. Jedni su od najpopularnijih rasa na svetu, a zanimljivo je da su veoma hrabri i da se ne plaše ni mnogo većih rasa pasa.

Čivava

Čivava ima specifičan karakter, a teži između 0.5 i 2.5 kilograma. Ime joj potiče od meksičkog grada Čivava. Iako je tako minijaturan, odan je vlasniku, a ume da bude i zaštitnički nastrojen, te ponekad preterano lajav. Čivava je veran prijatelj, srdačan i prepun ljubavi za gazdu.

Ruski patuljasti pas

Aktivni i vrlo veseo i živahan pas. Težina im ne prelazi 3 kilograma, a mogu da žive između 12 i 15 godina.

Patuljasta pudla

Najkraći opis pudle jeste da je inteligentan, privržen i miroljubiv pas. Zahteva specifičnu negu dlake, ali zato uzvraća beskrajnom ljubavi. Važno je znati da se ovaj pas može čuvati samo u kućnim uslovima, jer je vrlo osetljiv.

Bišon

Bišon u prevodu sa francuskog znači okrugli kovrdžavi pas, a teži između 3 i 5 kilograma. Bišon je porodični pas, jer je lojalan, druželjubiv je prema deci, ali i drugim životinjama. Njegova prepoznatljiva karakteristika je pufnasto belo krzno koje zahteva redovno četkanje.

Mops

Mops je pas koji liči na igračku, ima spljošteno lice i njušku, pun je nabora i rep mu je uvijen. Jedan je od najsimpatičnijih rasa na našoj listi, harizmatičnog je karaktera, prijateljski nastrojen i pomalo smešan. Ima lepu, sjajnu dlaku koja može biti različite boje, i mišićavo, malo telo, što ga čini jedinstvenim.

Šicu

Šicu je porodični pas, koji se dobro slaže sa malom decom, a drugačije ga zovu mini-lav. Ima dvostruko slojevitu, punu, gustu dlaku, koja zahteva svakodnevno četkanje. Prijateljski je nastrojen, druželjubiv sa drugim životinjama, te sa njima može živeti u istom stanu/kući.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs