Feng Šui

Za bogatstvo i sreću: Kako da pravilno postavite novogodišnje ukrase?

Ne stavljajte novogodišnju jelku na mesta gde će blokirati protok energije, kao što su ulazna vrata ili blizu vrata

Enterijer
Autor:
Za bogatstvo i sreću: Kako da pravilno postavite novogodišnje ukrase?
Foto: Shutterstock

Period novogodišnjih praznika može biti stvarno stresan, kako zbog domaćeg budžeta, tako i zbog priprema i euforije.

Ali uz pomoć Feng šuija, možete dekorisati kuću i stvoriti pozitivnu energiju. Mesto za novogodišnju jelku je od velike važnosti prema Feng šuiju, jer donosi harmoniju vašem domu.

Novogodišnje ukrašavanje kuće: Ovako su naše mame pravile ukrase! (FOTO, VIDEO)

foto: Shutterstock

Gde postaviti novogodišnju jelku? Zimzeleno drvo je simbol dugovečnosti i prijateljstva. Prema Feng šuiju, oblik drveta je simbol "vatre", a najbolje mesto za njega je u prostoriji koja se nalazi u levom uglu kuće. Ovaj prostor se smatra "površinom bogatstva", a trouglasti oblici i predmeti od drveta su stvarno jaki simboli. Postavljanje jelke na ovo mesto će privlačiti bogatstvo i prosperitet u vaš dom. Dobro mesto za novogodišnje stablo je takođe centralni deo kuće. Stabilizovaće energiju u prazničnoj sezoni. Ako ste stavili jelku u severni deo doma ukrasite je plavim, belim, srebrnim i zlatnim ukrasima. Drvo postavljeno na zapad ili severozapad, treba da bude ukrašeno belim, srebrnim, zlatnim i žutim ukrasima, a ne crvenom bojom. Ako je drvo na jugozapadu ili severoistoku kuće, žuti i crveni ukrasi su dobrodošli. Ne stavljajte novogodišnju jelku na mesta gde će blokirati protok energije, kao što su ulazna vrata ili blizu vrata.

Feng Šui stručnjak savetuje: Evo kako da uredite spavaću sobu za bolji san!

foto: Shutterstock

Dekoracija kuće Za pozitivno raspoloženje koristite tamno zelenu boju. Zimzelene grančice, venci i dekoracije u velikoj meri vraćaju balans energije. Za još ugodniju atmosferu, svakodnevno koristite ulje mandarine, pomorandže, limuna ili cimeta. Nemojte izbegavati treperenje ukrasa i svetiljki. Vatra simboliše slavu, a svetla predstavljaju vatru. Za bolje zdravlje postavite prirodnu jelku u centralni deo prostorije. Postavite dekorativne anđele levo od prednjih vrata. Ovim ćete pomoći najbližima. Stavite dve mirisne ili dekorativne sveće u desni ugao hodnika. Na taj način, praznici će biti ispunjeni razumevanjem i toplom atmosferom. Najbolje je odabrati sveće žute, ružičaste ili crvene boje. Ulepšajte dom svežim bojama i mirisima. U lepu vazu stavite omiljeno cveće, a iza vaze postavite ogledalo - na taj način ćete duplirati lepotu i pozitivnu energiju.

Neka kuća zasija: Kako da okitite najlepšu jelku ikada! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs