Napravite sami

Novogodišnje ukrašavanje kuće: Ovako su naše mame pravile ukrase! (FOTO, VIDEO)

Osim što ćete uživati, vaša deca će biti oduševljena kada nešto stvore svojim rukama

Enterijer
11:48h Autor:
Foto: Profimedia

Vreme je da se postave novogodišnji ukrasi po kući. Kao i svake godine i deca i ja se radujemo podjednako. U agoniji je jedino muž koji ne može da podnese sve te šljokice koje  se nekako najviše lepe za njega

 

Žali mi se kako ih do juna pronalazi na košuljama i čarapama. Međutim, niko se ne osvrće na njegove žalopojke, mi obilno kao vilinsku prašinu, po kući rasipamo šljokičaste konfetice i ostale kerefeke.

 

Ove godine mi naši stari ukrasi izgledaju jadno - kao da su odslužili svoje. Nekako mi nije bilo zanimljivo da idem u kupovinu novih pa sam se odlučila da sa decom napravimo svoje.

 

Korist je višestruka: zabavili smo se, bili smo kreativni, a deca su nakon svega toliko ponosna na svoj rad da su sazvali ceo komšiluk da vidi naših ruku delo.

 

Da se razumemo, daleko smo od elegantnog ukrašavanja enterijera. Pre bi se reklo da smo kuću ukrasili domaćinski nego elegantno.

 

Kao prvo napravili smo mnoooogooo papirnih pahuljica koje smo zakačili na zavese, nanizali na silik pa okačili vence po kući. Sada sve izgleda kao paukova mreža, ali mi manji prolazimo bez problema. Oni visoki nešto gunđaju ali se pravimo da ih ne čujemo.


Da li vas već drma praznična euforija? Novogodišnji ukrasi su svuda oko nas!

 

Da bismo isekli različite pahuljice gledali smo ovaj video:

Kada smo na jelku stavili svećice videli smo da je siromašna ukrasima pa smo prikupili morske školjkice, šljokice, stare šišarke, plastelin i napravili nove domaće ukrase.

 

Gledali smo ove videe:

Ni ove godine nismo kupovali veštački sneg ni farbu za iscrtavanje po prozorima. Uzeli smo kremasti sapun za ruke i "zašiljili" ga sa nožem. Zatim smo sa njim crtali pahuljice do mile volje. 

 

Osušili smo koru od pomorandže i mandarine pa smo je isekli u obliku zvezdica koje smo zakačili na jelku.

 

Najlepši praznični kolačići: Inspiracija za svaku domaćicu!

foto: Profimedia

I za kraj: napekli smo "brdo" hrskavih kolačića u raznim oblicima pa smo ih uvezali u providni papir i male paketiće zakačili na jelku.

 

Sada nam cela kuća miriše na pomorandže i sveže kolače, a tek što sija...

 

Tradicionalni praznični keksići: Linzeri su užitak za sva čula! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs