Obavezno pročitajte

Pod hitno ih se rešite: 10 stvari kojima prizivate nesreću u svoj dom!

Negativna energija utiče na vaš život čak i ako vi to nećete da prihvatite. Evo kako ćete se rešiti loše karme brzo i jednostavno…

Enterijer
Autor:
Foto: Profimedia

Imate naviku da držite sprave za vežbanje ili rad u spavaćoj sobi

Spavaća soba bi trebala dočarati zonu opuštanja i intime, a ne energiju rada i teškog vežbanja. Guranje bicikla ili kompjutera, pa čak i TV uz vaše uzglavlje učiniće da se osećate napeto, a vaš mir će biti uništen.

Pod hitno izbacite sve iz spavaće sobe. Tu morate da se odmarate, da spavate, a ne da vežbate ili radite.

Dozvoljavate da se nakuplja nered

Stare novine, magazini, razbacane knjige, prljav veš ili hrpe igračaka mogu vas itekako sputavati i fizički i emocionalno. Pospremite svoj dom, barem jednom nedeljno da biste se osećali oslobođeno, zdravo i poletno.

Imate prepunjene, nabacane ormare

Ako su vam ormari pretrpani i ne znate gde vam se šta nalazi, to odmah znači da ste ujutru pod stresom jer ne znate šta ćete obući. Ne pretrpavajte se stvarima, jer biste sami sebe mogli udaljiti od osoba koje bi vam mogle pomoći i koje su vam naklonjene.

Ukoliko niste nešto nosili nekoliko sezona, rešite se tih stvari ili ih poklonite. Ispraznite i bacite tj poklonite barem trećinu, da biste napravili mesta za nešto novo u svom životu. Držite sve uredno složeno i sortirano.

9 stvari koje privlače sreću: Ako ovako uredite dom, zračićete pozitivnim energijom!

foto: Shutterstock

Imate prazne zidove koji deluju beživotno

Prazni zidovi otežavaju prepuštanje užitku i zadovoljstvu. Odvojite vreme da ispunite svoj dom umetničkim delima koja vas inspirišu, nadahnjuju, a možda ste i sami dovoljno kreativni.

U slučaju da niste sigurni ili nemate dovoljno novca, poslužite se lepim posterima, plakatima ili tapetama zanimljivog uzorka.

Ostavljate poklopac WC šolje otvorenim

Žene već godinama glasno ili tiho mrmljaju o ovom problemu. I to s dobrim razlogom. WC je odvod koji doslovno može da ispere blagostanje iz vašeg života.

Usvojite naviku da poklopac od WC šolje držite zatvoren kada šolja nije u upotrebi. Zatvarajte i vrata od kupatila.

Ne perete redovno prozore

Ako to ne činite redovno vrlo je verovatno da propuštate mnogo toga. Prozori su simbol slave i vašeg ugleda. Kada su stakla čista i blistava, okolina će prepoznati vaše sposobnosti i talenat, pa će vas i podsticati i uvažavati. Kada su prljavi i zamagljeni, te zlatne prilike će vas jednostavno mimoići.

U životu se ne biste setili, a toliko pomaže: Zašto svi u kupatilu treba da držimo buketić eukaliptusa!

foto: Shutterstock

Ignorišete škripanje

Vrata koja škripe, od ulaznih do onih na ormarićima uvek su znak da ste u nečemu nepopustljivi. Nekoliko kapi specijalnog ulja ili voska, pa i onog maslinovog, sprečiće škripanje šarki. Time pokazujete da ste spremni i otvoreni za nove mogućnosti.

Retko kuvate

Vaša kuhinja je srce vašeg doma. Kada se ne upotrebljava, sva područja vašeg života mogu da pate. Ukoliko više kuvate kod kuće, svakako ćete biti srećniji i zdraviji. Ako nemate vremena za kuvanje, makar jednom dnevno skuvajte kafu ili čaj.

Upaljena ringla oslikava dobrodošlicu, toplinu i vašu vitalnost.

Čuvate nepotrebne stvari, neželjene poklone i stvari koje vam se ne sviđaju

Mrzovoljna tetka je htela da njen omiljeni smeđi tepih, koji miriše na naftalin i u sukobu je sa celokupnim dizajnom vašeg doma, ipak pripadne vama.

Bez obzira da li ste ga prebacili preko naslonjača ili upakovali u kutiju na dnu ormara on je svejedno izvor podsećanja na ne baš prijatnu zajedničku prošlost. Rešite se neželjenih poklona tako što ćete ih pokloniti ili proslediti, a vi oslobođeni okova prošlosti, krenite dalje.

Sigurno ih imate u kući: Ovih 6 stvari nam svakodnevno stvaraju veliki stres!

foto: Profimedia

Ko ima kuću: Retko se koristite glavnim ulazom u vaš dom

Vaša ulazna vrata simbol su vaše poslovne karijere i životnog puta. Kada stalno ulazite u svoj dom kroz garažu ili zadnja dvorišna vrata, mogli bi vrlo brzo izgubiti iz vida svoje životne ciljeve.

Ograničavate se u mogućnostima napredovanja ili zapošljavanja, kao što i gubite lični smisao za više kreativnosti i životnih mogućnosti. Neka vam pređe u naviku korišćenje glavnih ulaznih vrata najmanje jednom dnevno, čak ako pri tome morate ići i okolo.

Siguran put do pozitivne energije i harmonije: Uredite spavaću sobu po Feng šui principu! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...