Super cake

Spas za sve podstanare: 7 ideja za uređenje iznajmljenog stana!

Unesite dašak svežine u svoj životni prostor kroz zanimljive detalje. Stare plakate ili crno bele fotografije koje su vam drage uokvirite u žive boje. Dosadne stare zavese zamenite platnenim sa motivima po želji

Enterijer
Autor:
Spas za sve podstanare: 7 ideja za uređenje iznajmljenog stana!
Foto: Shutterstock

Živite u iznajmljenom stanu i nedostaje vam promene? Većina podstanara susreće se s istim problemom. Želeli biste nešto da promenite, ali su vam ruke vezane, najčešće jer vas stanodavac gleda preko oka ako spomenete uređenje. Ne očajavajte, postoje sitnice koje će vaš prostor učiniti prijatnijim za život, a nećete morati da pravite veće zahvate.

1. Ogledala

Živite u malom podstanarskom stanu vizualno možete da ga povećate ogledalima. Osim što će vaš životni prostor izgledati veći, odabirom ukrasnih okvira, uticaćete i na izgled samog zida i prostorije, a ako se zaželite promene, ogledala lako možete da premeštate s jednog mesta na drugo bez većih zahvata.

2. "Manje je više"

U manjim prostorima uvek se držite zlatnog pravila "manje je više". Preterate li sa puno detalja i stvari stvorićete klaustrofobičan prostor u kom nećete moći da se opustite. Takođe pazite i na zidove. Umesto više manjih slika, na glavnom zidu u prostoriji, pre se odlučite za jednu XXL veliku. Time ćete stvoriti utisak da je prostor mnogo veći, a slika će još više doći do izražaja.

Kako da vaš enterijer izgleda skupo i luksuzno uz minimum novca: Trik je u ovim detaljima!

foto: Shutterstock

3. Svetlija boja zidova

Ako imate manji dotok sunčeve svetosti, zidove ofarbajte svetlijom bojom jer će se manja količina prirodnog svetla tako više reflektovati po površinama. Na taj način ćete stvoriti prostran, svetli i opuštajući ambijent. Osim toga, svetla boja zidova idealna je i za manje i uže prostorije jer takođe vizualno proširuje prostor. 4. Zidne nalepnice

Ako ste u situaciji da vam nije dozvoljeno da farbate zidova, odličan i jeftiniji izbor su dekorativne nalepnice za zid. Lako se postavljaju, još lakše skidaju i ne ostavljaju tragove, a one manje možete da postavite i na pločice ili elemente u kuhinji i kupatilu.

Nabacani stilovi: Sa ovom tehnikom vaš dom će postati pravo malo umetničko delo!(FOTO)

foto: Shutterstock

5. Detalji u bojama

Unesite dašak svežine u svoj životni prostor kroz zanimljive detalje. Stare plakate ili crno bele fotografije koje su vam drage uokvirite u žive boje. Dosadne stare zavese zamenite platnenim sa motivima po želji. Ako imate stari kauč, osvežite ga ukrasnim jastucima i presvlakama u živim bojama, a kupatilo će svakako "podići" WC daska s zanimljivim motivima. Mogućnosti su ovde beskonačne, a sve što vam treba je samo malo mašte. 6. Rasveta

Osim što je funkcionalna, ona može biti i dekorativna. Ako imate stare ružne lustere, zamenite ih novim, ali stare svakako odložite, kako biste ih vratili na mesto kada selite iz stana. Još bolje rešenje su stone i podne lampe. Osim što mogu biti dekorativne, daju prijatniju svetlost od lustera, a prilikom selidbe nosite ih sa sobom.

7. Samolepljiva folija

Bodu li vas u oči trošni kuhinjski elementi ili ormari u sobi, svakako se odlučite za samolepljivu foliju. Ima ih u raznim bojama i u sjajnoj i mat varijanti. Kada oblepite nameštaj folijom i promenite ručke dobićete novu kuhinju i ormar. Samo nemojte da zaboravite da pre selidbe odlepite foliju i vratite stare ručke na njihovo mesto.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs