Obratite pažnju

Privlače insekte i šire bakterije: 5 mesta u domu koje svaki dan treba prebrisati!

Ne treba zaboraviti da redovno održavanje higijene doma olakšava život i unapređuje zdravlje svih ukućana
Enterijer 20.08.2016. - 22:38h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Thinkstock

Neće se dogoditi ništa strašno ako preskočite koji dan za čišćenje ovih stvari i površina, ali ne treba zaboraviti da redovno održavanje higijene doma olakšava život i unapređuje zdravlje svih ukućana!

 

1. Radne površine u kuhinji

 

Na radnim površinama u kuhinji čistimo hranu i seckamo namirnice za pripremu obroka, ostavljamo torbu, ključeve, poštu i brojne druge stvari. Ne čudi da ova mesta mogu biti veoma prljava. Upravo zato trebalo bi da je počistimo i dezinfikujemo svakog dana. Pripazite samo da koristite sveži sunđer ili maramicu na različitim površinama kako biste izbegli širenje bakterija s jednog mesta na drugo.

 

Čista kuhinja privlači novac u kuću: Saveti koje ne smete da zanemarite!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

2. Tuš kabina

 

Najlakši način da smanjite kamenac i mogućnost nastanka buđi u kupatilu jeste da je čistite svaki dan. Ovo se pogotovo odnosi na tuš kabinu koju bi nakon svake upotrebe trebalo prebrisati i osušiti.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

3. Lavabo

 

Bakterije s ruku se nakon pranja zadržavaju na ivicama lavaboa. Verujte, tamo su iako ne možete da ih vidite golim okom. Da biste sprečili skupljanje prljavštine, bilo bi dobro da operete lavabo svakog dana, a tako ćete eliminisati potrebu i da intenzivno ribate kamenac s ove sanitarije.

 

Pismo jedne domaćice: Zlatan savet za čišćenje koji svaka žena mora da čuje!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

 

4. Prljavo posuđe

 

Skoreni ostaci od hrane otežavaju nam pranje posuđa i iziskuju veću potrošnju vode za obavljanje ovog posla. Uz to privlače neželjene insekte u našu kuhinju. Upravo zato dobro je oprati posuđe neposredno nakon korišćenja i ne odlagati taj zadatak.

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

5. Kuhinjski pod

 

Ako ste kuvali, velika je verovatnoća da vam je ispao neki komadić hrane na pod oko šporeta. Brzinski pređite preko ovog područja odgovarajućim deterdžentom i tako smanjite mogućnost od privlačenja insekata u vaš dom.

 

Sipao je sirće u vodokotlić: Trik koji će vam olakšati život! (VIDEO)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...