Feng šui

Tajne bračnog kreveta: Šta donosi nemir, a šta radost u spavaću sobu!

Skoro trećinu života provedemo u snu, tako da spavaća soba mora da bude prostorija u kojoj možemo da uživamo
Enterijer 01.08.2017. - 09:41h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Po kineskoj veštini feng šuiju, spavaća soba je od posebne važnosti u domu jer ima izuzetan uticaj na kvalitet odnosa sa voljenom osobom, a tada se ta harmonija prenosi na sve oblasti vašeg života.

 

Pri uređenju sobe u kojoj spavate treba, pre svega, da se rukovodite vašim ukusom i instinktivnim osećajem šta vas uznemirava, a šta donosi harmoniju i radost. Ali, nije loše i znati šta po feng šuiju donosi probleme u bračnom krevetu. Evo samo nekih od pravila drevne veštine:

 

- Nek vam ogledalo ne bude neposredno naspram ili nad krevetom.

 

- Televizor u spavaćoj sobi vodi ka razdvajanju para.

 

- Nemojte spavati u krevetu iznad kog se nalazi greda koja postelju deli na  dva dela.

 

- Nemojte spavati na bračnom krevetu koji ima odvojene dušeke.

 

- Ako želite da poboljšate seksualnu stranu veze, učinite energetske promene u spavaćoj sobi. Piramida od stakla ili kamena odličan je način da se to poboljša. Iako su njene stranice ravne i oštre, ima sposobnost da privuče i usmeri energiju koja inače lako pobegne.

 

- Neka je soba uredna i čista.

 

- Okačite zvončiće na prozor i nemojte držati stare stvari ispod kreveta.

 

Ovako treba da izgleda savršena kuhinja: 5 uslova koje treba da ispunite!

 

Foto: Shutterstok
Foto: Shutterstok

Najvažniji je položaj kreveta

 

Najbolje je da je spavaća soba najudaljenija od ulaznih vrata. Ulaz ne bi trebalo da bude u direktnoj liniji sa ulaznim vratima, jer se to odnosi na intimnost. Isto tako, ne bi smela da budu u direktnoj liniji sa kupatilom ili kuhinjom.

 

Krevet treba da se nalazi na takvom mestu da osoba koja leži može da vidi svakog ko ulazi. Obično je najbolji položaj dijagonalno u odnosu na vrata. Uzglavlje treba da bude u dodiru sa zidom, što simbolikom stvara potporu vašim željama, i ne bi trebalo da se nalazi direktno ispod prozora jer vam to može doneti osećaj nesigurnosti. Ukoliko želite, jedna strana kreveta može da dodiruje zid, u cilju dodatne potpore, ali samo ako spavate sami. Trebalo bi da, kada se probudite, ugledate neki prijatan prizor. To može biti privlačan pogled kroz prozor ili lepa slika na zidu.

 

Velika letnja tajna: Ovakva kućna dekoracija donosi važne promene u vaš život! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs