Isprobajte

Stari peškiri meki kao novi: Trik praktične domaćice uspeva uvek!

Obratite pažnju na ove korake i vaši stari peškiri biće meki i izdašni kao prvog dana
Enterijer 03.04.2017. - 11:10h Autor: vecernji.hr
Foto: Thinkstock

Mekani, poput kašmira, novi peškiri oduševljavaju svakog člana domaćinstva. No, oni nakon nekoliko pranja postaju tvrdi, suvi i grubi na dodir?

 

Razlog tome je što za pranje peškira u mašini stavljate previše deterdženta koji se uvuče u niti peškira i oni postaju grubi. Iako je dobro obrisati telo jednom nedeljno sa takvim peškirom i napraviti piling kože celog tela, svakodnevna upotreba ovakvog peškira može oštetiti kožu.

 

Praktična domaćica: 7 stvari u domu koje je dovoljno očistiti jednom godišnje!

 

Kako bi im vratili početnu mekoću, prilikom pranja u mašini dodajte čašu destilovanog biljnog sirćeta. Pazite na meru deterdženta koju proizvođači preporučuju za pranje određene odeće kao i na temperaturu pranja. Ako ste u mogućnosti, celi bubanj mašine napunite samo peškirima, bez drugih odevnih predmeta. Ako niste sigurni da li je s vaših peškira ispran sav deterdžent, nakon pranja pokrenite još jedan ciklus dodatnog ispiranja i nemojte koristiti omekšivač.

 

Pre pranja peškira, operite beli veš uz izbeljivač kako biste dezinfikovali bubanj mašine i rešili se bakterija. Peškir "prikuplja" mnoge bakterije s našeg tela pa je dobro dezinfikovati bubanj pre pranja peškira.

 

Nikada ih nemojte prati na niskim temperaturama i koristite tečni deterdžent kad god ste u mogućnosti. On će se lakše rastvoriti i isprati s peškira i tako će oni ostati ili opet postati mekši na dodir.

 

Očistite zagorelo posuđe bez hemije: 3 načina da zauvek uklonite masnoće bez ribanja!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs