U Holivudu

Bogataši poludeli za ovom sobom: Ne pitaju koliko košta, žele je u svojoj kući! (VIDEO)

Sve više holivudskih zvezda gradi bunkere i sigurne sobe u svojim domovima, unutar vinograda i iza tajnih biblioteka
Enterijer
21:24h Autor:
Bogataši poludeli za ovom sobom: Ne pitaju koliko košta, žele je u svojoj kući! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Slavni i bogati uvek mogu da priušte više od ostalih, a kako su i oni zabrinuti zbog opšte nesigurnosti, pronašli su način da budu sigurniji – grade bunkere unutar svojih domova i plaćaju ih čak do 100 miliona dolara.

Bunkeri i sigurne sobe s tajnim vratima u luksuznim kućama novi su "must have" dodatak u nekretninama koje traže slavni glumci, političari i sportske zvezde.

Kako je za Hollywood Reporter rekao agent za nekretnine Peter Maurice, čija kompanija posluje na Beverli Hilsu, slavne osobe poput Lejdi Gage ili Bekamovih već imaju takve dodatke u svojim luksuznim vilama.

Tako se šuška da Lejdi Gaga ima sigurnu sobu otpornu na metke u domu na Malibuu, a Bekamovi u kući u Londonu. Nakon što je početkom ove godine prodata kuća pokojnog glumca Robina Vilijamsa, otkrivene su čak tri takve sobe skrivene u vinogradima.

Majka napravila kuću za samo 360 evra: Neverovatno čega se setila! (VIDEO)

Među milijarderima koji su spremni da izdvoje po nekoliko miliona za sigurne sobe je i jedan od najbogatijih ljudi na svetu Bil Gejts. Sigurnim sobama je već opremio vile u Santa Feu i Vašingtonu.

Navodno je jedan takav bunker na svome imanju u Paolo Altu zatražio osnivač Fejsbuka, Mark Zucerberg, a drugi se gradi za zvezdu L.A. Klipersa, košarkaša Deandre Džordana.

Prodaja sigurnih soba rapidno raste

Tvrtke koje se bave gradnjom ovih prostora kažu kako je potražnja do sada rasla oko 20 posto svake godine. Ipak, nakon bombaških napada u celom svetu, ali i vrlo čestih krvoprolića u Americi, zvezde su sigurne sobe s tajnim prolazima, sefovima i vratima otpornim na metke počele doživljavati kao da traže najmoderniju kuhinju ili bazen.

Jahta za najmoćniju ženu sveta: Ovde muškarci ne smeju da uđu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs