Za lepši i zdraviji prostor

Kako da preporodite svoj dom: Izbegnite najveće greške prilikom renoviranja! (FOTO)

Kada se jednom odlučite da renovirate, onda to uradite kako treba. Ne robujte trendovima, već sopstvenim željama
Enterijer
19:38h Autor:
Kako da preporodite svoj dom: Izbegnite najveće greške prilikom renoviranja! (FOTO)
Foto: Promo

Imate hiljadu ideja kako da osvežite svoj životni prostor, a ne znate odakle da počnete?

Najbrži i najjeftiniji način da potpuno promenite dosadašnji izgled vašeg doma ili poslovnog prostora jeste krečenje zidova. Naučite kako da ih dekorišete i napravite svoj prostor udobnijim i atraktivnijim mestom.

Za početak, razmislite koje su to boje koje vama lično unose radost i svežinu. Kakve desene ili teksture biste voleli da krase vaše zidove. Jako je bitno da, pre nego što pozovete majstora da odradi posao, sami okvirno napravite plan i zamisao svog doma ili kancelarije. Jer baš vi imate tu privilegiju da date sopstveni pečat i karakter svom domu, te da uz pomoć veštih ruku majstora svoj plan sprovedete u delo.

Foto: Promo
Foto: Promo

Srećom, postoji "Tikkurila Color Studio" gde na jednom mestu možete besplatno dobiti stručnu pomoć u vezi sa uređenjem doma, a profesionalci u ovoj oblasti mogu se upoznati sa tehničkim karakteristikama proizvoda, boja i materijala za završne građevinske radove.

"Tikkurila Color studio" nalazi se u Beogradu i Novom Sadu, a otvaraće se i dalje na celom regionu Balkana.

Foto: Promo
Foto: Promo

Svako ko se barem jednom bavio odabirom boja za zidove doma zna da je bolje pogledati kako boja izgleda na većoj površini zida nego na uzorku. Osim toga, boja na zidu može da izgleda drugačije pod prirodnim svetlom ili pod veštačkim osvetljenjem, kao što je sijalica. Razlika zaista može biti velika. Srećom, uz pomoć saveta stručnjaka iz "Tikkurila Color Studija” olakšaćete posao i sebi, i majstorima.

Kada krečite, boje jesu bitne, ali materijali su možda još bitniji, kako biste svoju kuću učinili što zdravijim prostorom za celu porodicu.

Foto: Promo
Foto: Promo

Za osobe koje imaju zdravstvenih problema, i zdravstvene institucije generalno, danas postoji antibakterijska boja Argentum 20 koja sadrzi aktivne jone srebra koji sprecavaju da se na obojenim površinama razvijaju mikrobi. Osim toga, ukoliko su deca sklona alergijama verujte da nema ograničenja kada im uređujete sobu. Taj problem je rešiv upotrebom antialergijskih boja.

Jer lepo može ujedno biti i zdravo, imajte to na umu!

Foto: Promo
Foto: Promo

Svaki roditelj zna da je uobičajena želja devojčica da u sobi imaju šljokice i da uvek bude svetlo. Specijalni svetlucavi efekat zidova postiže se takozvanom Stardust glazurom koja oponaša zvezdanu prašinu, a za decu koja se plaše mraka najbolje rešenje je Glow lak koji svetli u mraku.

Osim toga, za savršenu atmosferu potrebna je Liitu boja, koja je dostupna u preko 2.000 nijansi koje se toniraju prema Symphony ton karti.

I zapamtite, kada se jednom odlučite da renovirate, onda to uradite kako treba. Ne robujte trendovima, već sopstvenim željama.

Foto: Promo
Foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs