Genijalno

Napravio savršenu kuću: Ne troši struju, plin ili vodu, a košta samo 176 evra! (VIDEO)

Želeo sam dokazati da kuće ne moraju biti skupe, rekao je vlasnik ove kuće
Enterijer
21:10h Autor:
Napravio savršenu kuću: Ne troši struju, plin ili vodu, a košta samo 176 evra! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube/All Time Best & Worst Lists

Njegova kuća izgleda kao da u njoj žive Hobiti iz Gospodara prstenova. Ali, ono što je zanimljivo kod ove kuće jest njena priča.

Naime, izgradnja ove kuće farmera Majkla Baka koštala je samo 150 funti (oko 176 evra), a prilikom njene gradnje koristio je isključivo prirodne materijale. Budući da u kući nema struje, plina ili vode, mesečni troškovi izuzetno su niski, što mu je i bio glavni cilj.

Ukratko, kuću veličine tridesetak kvadrata je izgradio sam i to za samo osam meseci koristeći mešavinu ilovače, šljunka i slame. Čak ni za prozore nije trošio novac već je iskoristio vetrobranska stakla starih kamiona. Iako mnogi misle kako je u kući hladno, ovaj materijal je odličan izolator, a treba spomenuti i plafon koji je dodatno izolirao ovčjom vunom kako bi u kući zadržao toplinu. Naravno, u kući se nalazi i peć na drva, a za rasvetu se koriste sveće i fenjeri, dok je WC odvojen od kuće.

Ovo je najskuplja kuća u Evropi: Ovako nešto još niste videli! (FOTO, VIDEO)

Želeo sam dokazati da kuće ne moraju biti skupe. Živimo u društvu u kom provodimo živote otplaćujući hipoteke, a to je nešto u čemu malo ko uživa”, rekao je Bak koji je kuću planirao izgraditi tako što ne bi potrošio ni peni, ali ipak se preračunao i na posletku morao je kupiti još slame i dodatni alat.

Bak je kuću iznajmio, a trenutni stanar najam plaća svežim mlekom i kajmakom.

Kupili su zemlju obraslu šibljem: 16 godina kasnije, ovo je najlepša kuća na svetu! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs