Oslobodite se

10 navika sa kojim trujete svoj dom: Dokaz da negativna energija živi u vašoj kući!

Negativna energija utiče na vaš život čak i ako vi to nećete da prihvatite. Evo kako ćete se rešiti loše karme brzo i jednostavno
Enterijer
19:06h Autor:
Foto: Profimedia

Vaš dom mora biti energetski čist kako biste bili srećni i zadovoljni. Najzaslužniji za kruženje negativne energije ste vi sami. Ukoliko često radite ovih 10 stvari, sa njima samo privlačite zlo u vaš dom. Vreme je da to promenite:

 

1. Imate naviku da držite sprave za vežbanje ili rad u spavaćoj sobi

 

Spavaća soba bi trebala dočarati zonu opuštanja i intime, a ne energiju rada i teškog vežbanja. Guranje bicikla ili kompjutera, pa čak i TV uz vaše uzglavlje učiniće da se osećate napeto, a vaš mir će biti uništen. Pod hitno izbacite sve iz spavaće sobe. Tu morate da se odmarate, da spavate, a ne da vežbate ili radite.

 

2. Dozvoljavate da se nakuplja nered

 

Stare novine, časopisi, razbacane knjige, prljav veš ili hrpe igračaka mogu vas itekako sputavati i fizički i emocionalno. Pospremite svoj dom, barem jednom nedeljno da biste se osećali oslobođeno, zdravo i poletno.

 

3. Imate prepunjene, nabacane ormare

 

Ako su vam ormari pretrpani i ne znate gde vam se šta nalazi, to odamh znači da ste ujutru pod stresom jer ne znate šta ćete obući. Ne pretrpavajte se stvarima, jer biste sami sebe mogli udaljiti od osoba koje bi vam mogle pomoći i koje su vam naklonjene. Ukoliko niste nešto nosili nekoliko sezona, rešite se tih stvari ili ih poklonite. Ispraznite i bacite tj poklonite barem trećinu, da biste napravili mesta za nešto novo u svom životu. Držite sve uredno složeno i sortirano.

 

Kad vas pogodi nesreća, bolest, gubitak voljenih: Evo kako da izbacite negativnu energiju iz doma!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

4. Imate prazne zidove koji deluju beživotno

 

Prazni zidovi otežavaju prepuštanje užitku i zadovoljstvu. Odvojite vreme da ispunite svoj dom umetničkim delima koja vas inspirišu, nadahnjuju a možda ste i sami dovoljno kreativni. U slučaju da niste sigurni ili nemate dovoljno novaca, poslužite se lepim posterima, plakatima ili tapetama zanimljivog uzorka.

 

5. Ostavljate poklopac wc šolje otvorenim

 

Žene već godinama glasno ili tiho mrmljaju o ovom problemu. I to s dobrim razlogom. Wc je odvod koji doslovno može isprati blagostanje iz vašeg života. Usvojite naviku da poklopac od wc šolje držite zatvoren kada šolja nije u upotrebi. Zatvarajte i vrata od kupatila.

 

6. Ne perete redovno prozore

 

Ako to ne činite redovno vrlo je verovatno da propuštate mnogo toga. Prozori su simbol slave i vašeg ugleda. Kada su stakla čista i blistava, okolina će prepoznati vaše sposobnosti i talent, pa će vas i podsticati i uvažavati. Kada su prljavi i zamagljeni, te zlatne prilike će vas jednostavno mimoići.

 

7. Ignorišete škripanje

 

Vrata koja škripe, od ulaznih do onih na ormarićima uvek su znak da ste u nečemu nepopustljivi. Nekoliko kapi specijalnog ulja ili voska, pa i onog maslinovog, sprečiće škripanje šarki. Time pokazujete da ste spremni i otvoreni za nove mogućnosti.

 

5 stvari koje donose nesreću u kuću: Izbacite ih odmah!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

8. Retko kuvate

 

Vaša kuhinja je srce vašeg doma. Kada se ne upotrebljava, sva područja vašeg života mogu patiti. Ukoliko više kuvate kod kuće, svakako ćete biti srećniji i zdraviji. Ako nemate vremena za kuvanje, makar jednom dnevno skuvaje kafu ili čaj. Upaljena ringla oslikava dobrodošlicu, toplinu i vašu vitalnost.

 

9. Čuvajte nepotrebne stvari, neželjene poklone i stvari koje vam se ne sviđaju

 

Mrzovoljna tetka je htela da njen omiljeni smeđi tepih, koji miriše na naftalin i u sukobu je sa celokupnim dizajnom vašeg doma, ipak pripadne vama. Bez obzira da li ste ga prebacili preko naslonjača ili upakovali u kutiju na dnu ormara on je svejedno izvor podsećanja na ne baš prijatnu zajedničku prošlost. Rešite se neželjenih poklona tako što ćete ih poklonito ili proslediti, a vi oslobođeni okova prošlosti, krenite dalje.

 

10. Ko ima kuću: Retko se koristite glavnim ulazom u vaš dom

 

Vaša ulazna vrata simbol su vaše poslovne karijere i životnog puta. Kada stalno ulazite u svoj dom kroz garažu ili zadnja dvorišna vrata, mogli bi vrlo brzo izgubiti iz vida svoje životne ciljeve. Ograničavate se u mogućnostima napredovanja ili zapošljavanja, kao što i gubite lični smisao za više kreativnosti i životnih mogućnosti. Neka vam pređe u naviku korištenje glavnih ulaznih vrata najmanje jednom dnevno, čak ako pri tome morate ići i okolo.

 

Biljke koje leče dušu: Ovih 6 cvetova uklanjaju teške emocije! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...