Najčešće greške

Ovo nemojte da radite sa usisivačem

Neredovno čišćenje, nošenje usisivača za kabl, kao i približavanje kose usisnom otvoru, samo su neke od stvari koje ne bi trebalo da praktikujete kada je ovaj kućni aparat u pitanju
Enterijer
13:20h Autor:
Ovo nemojte da radite sa usisivačem
Foto: Thinkstock

Sređivanje doma je skoro nezamislivo bez usisivača, pa je ovaj aparat odavno postao potreba. Međutim, postoje odrđene stvari koje nikako ne bi trebalo da radite, a koje su vam već možda postale navika.

Prsti, kosa i odeća blizu usisnog otvoraAko morate da pogledate četku nataknutu na otvor usisivača, prvo ga izgasite i izvucite iz utičnice. Neki usisivači imaju sastav rotirajuće četke koja može da vam iščupa pramen kose, oštetiti odeću ili vas povredi. Budite oprezni i ne približavajte se previše usisnim otvorima.

Korišćenje pogrešnog produžnog kablaProdužni kablovi imaju istaknute oznake pomoću kojih možete da proverite za koje aparate mogu da posluže. Ako koristite pogrešan produžni kabl koji nije kompatibilan sa vašim usisivačem, rizikujete da dođe do ozbiljnih šteta.

Nošenje usisivača za kablUsisivač nikada ne smete da nosite za kabl ili da kabl agresivno potežete. Oštećenje koje može da se pojavi može da uzrokuje znatnu štetu i nikada ne bi trebalo da koristite usisivač sa oštećenim kablom jer je to izuzetno opasno. Jednom mesečno pregledajte stanje kabla kako biste se uverili da je vaš usisivač spreman za korišćenje.

Korišćenje usisivača namenjenog za unutrašnju upotrebu na spoljnim površinamaUsisivač je namenjen za čišćenje unutrašnjosti doma, pa ga nemojte nikako koristiti van jer oni za to, vrlo jednostavno, nisu namenjeni. Isto tako, usisavače namenjene za suvu upotrebu ne koristite na vlažnim površinama.

Usisavanje teških predmetaČvrsti i oštri predmeti mogu da oštetite unutrašnjost usisavača. Pre samog usisavanja sobe pregledajte šta se sve nalazi na podu i ručno pokupite čvrste i oštre predmete.

Vađenje kabla usisavača iz utičnice dok još radiZa sveopšte dobro, pre nego što kabl usisivača krenete da vadite iz utičnice zida pobrinite se da je on isključen.

Neredovno čišćenjePotrebno vam je samo nekoliko minuta da očistite usisivač, operete ili zamenite filter vazduha i ispraznite prljavi rezervoar. Za dugovečnost ovog aparata, ali i za svoje dobro zdravlje, ovaj postupak redovno ponavljajte.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs