Ispravite loše navike kod dekorisanja

Uređenje doma: 6 najčešćih grešaka

Neuredan hodnik, preterivanje sa nameštajem, kao i loše kombinacije boja mogu učiniti da vaš dom ne izgleda lepo i uredno
Enterijer
00:42h Autor:
Uređenje doma: 6 najčešćih grešaka
Foto: Thinkstock

Svaki dom ima svoju posebnu notu, što je odraz ljudi koji u njemu žive. Najbitnije je da vam je u prostoru u kom živite udobno i prijatno. Kako bi ga učinile što lepšim, žene često preteraju sa detaljima, pa se neretko dešava da od njega naprave nefunkcionalan i neorganizovan prostor, koji zbog toga može delovati i neuredno. Sledi kratka lista najčešćih grešaka koje bi trebalo da izbegavate.

Neuredan hodnikOvo je prva prostorija u kojoj ćete pozdraviti goste. Uvek se potrudite da ona bude čista i uredna. Jednostavan detalj (slika, vaza i slično), koji ćete držati u hodniku, poboljšaće ukupan izgled dnevnog boravka.

Nekorištenje ogledala u manjim prostorijamaAko imate mali dnevni boravak, onda će vam ogledala pomoći da on izgleda veći nego što jeste. Stavite ih na zidove ili sa strana. Možete izabrati različite okvire, bitno je da su ogledala što veća. Ona, osim što vizuelno povećavaju prostor, reflektuju svetlost i ulepšavaju prostoriju.

Preterivanje sa nameštajemOvo je jedna od najvećih grešaka. Ne stavljajte previše stolova i detalja u prostorije. Ukoliko to uradite, prostorija će izgledati prenatrpano i neorganizovano. Što manje nameštaja, to bolje. Ne kažemo da bi trebalo da se odreknete osnovnih komada nameštaja, ali nema potrebe za preterivanjem.

Neprimenjivanje prave kombinacije bojaKombinacija boja igra najznačajniju ulogu u dekorisanju doma. Veliki broj žena na to zaboravlja. Primera radi: ako su vaši zidovi crveni, onda birajte nameštaj u svetlijoj ili kontrastnoj nijansi.

Loše osvetljenjeDa li znate da loše osvetljenje može da pokvari lepotu vašeg dekora? Važno je da rasveta bude u skladu sa potrebama date prostorije. Nemojte da koristite previše svetla samo da biste dekorisali prostoriju. Koristite svetlo da poboljšate lepotu vašeg dekora.

Brzinsko uređenje prostorijeOdvojite vreme da uredite prostoriju. Imajte na umu da je dekorisanje umetnost. te da se mora uraditi na određeni način. Ako niste sigurni kako da najbolje dekorišete životni prostor, konsultujte dizajnera enterijera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs