Oduševiće vas

U inat bolesti: Od pećine napravio fantastičan topli dom! (FOTO, VIDEO)

Dijagnoza multiple skleroze bila je rezultat nezdravog života koji sam dotad vodio. Upravo me je ona podsetila da treba da pazim na sebe i svoj život, objasnio je Anđelo motive preseljenja u pećinu
Enterijer 12.01.2016. - 12:03h Autor: 24sata.hr
Foto: Printscreen Youtube / Barcroft TV

I dok bi se mnogi u njegovoj situaciji prepustili malodušnosti, Anđelo Mastropjetro je kao 29-godišnjak u svojoj dijagnozi pronašao novi smisao života. Odlučio je da užurbani život na gradskom asfaltu prepun stresa zameni životom u pećini staroj ni manje, ni više, nego - 250 miliona godina.

 

Smejali mu se kada je počeo da živi u garaži: Sada su ljubomorni! (VIDEO)

 

Na nju je prvi put "naleteo" sasvim slučajno, kada je s prijateljima usred šume tražio sklonište od kiše. Deset godina kasnije, kada se iz Australije vratio u Veliku Britaniju, u novinama je video oglas za tu istu pećinu u kojoj su ljudi inače počeli da žive pre 800 godina. Poslednji stanovnici napustili su je 1940. godine i od tada je prazna. Bez previše razmišljanja, Anđelo ju je kupio za nešto preko 81.000 evra. Pred njim su bili meseci teškog rada, kopanja i bušenja.

 

Kupila oronulu kuću, ubeđivali je da je pogrešila: Sada joj svi zavide! (VIDEO)

 

 

Svojim rukama je iz nje izbacio oko 70 tona kamena i to je bio samo početak. U svoj novi dom trebalo je da uvede kanalizaciju, struju, vodu i grejanje. Ali, uspeo je. Sagradio je dom u Vusterširu, u Velikoj Britaniji, na kojem mu danas zavide mnogi.

 

Ovakvu kuću još niste videli: Bosanac prodaje vilu za 53 miliona dolara, dosadila mu! (VIDEO)

 

"Dijagnoza multiple skleroze bila je rezultat nezdravog života koji sam dotad vodio. Upravo me je ona podsetila da treba da pazim na sebe i svoj život. Želeo sam i trebalo mi je mesto gde ću moći da budem i zdraviji, ali i srećniji", objasnio je Anđelo motive preseljenja u pećinu.

 

Smatrali ga ludim kada je kupio stari autobus: Sada ima dom za medalju! (FOTO)

 

 

"Moj dom se sada nalazi na prekrasnoj lokaciji koja jednostavno podiže duh i zbog koje se osećaš bolje. I dok sam od najbližeg supermarketa udaljen tek nekoliko kilometara, u isto vreme sam u dalekoj, dalekoj prošlosti. Lokacija na kojoj se nalazi pećin/kuća navodno je inspirisala i samog Tolkina dok je kreirao Međuzemlje za "Gospodara prstenova", a smatra se jednom od najstarijih kamenih naseobina u Evropi. S 29 godina mi je dijagnostikovana multipla skleroza, a sada s 37 sam - pećinski čovek. Moje prezime zapravo znači "majstor kamena", to mi je očigledno bilo u krvi", zaključio je danas preporođeni Anđelo.

 

Zabranio deci da ulaze u sobu: Biće vam jasno zašto kada pogledate! (VIDEO)

 


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...