Saveti stručnjaka

Unesite promene ove sezone: 5 boja koje će dominirati enterijerom (FOTO)

Za sve one kojima je potrebna mala pomoć profesionalaca, pogledajte ovih pet ideja
Enterijer
16:32h Autor:
Unesite promene ove sezone: 5 boja koje će dominirati enterijerom (FOTO)
Foto: Profimedia

Na tržištu imate bukvalno na stotine opcija da odaberete i to ako odlučite da se držite samo jednog određenog brenda. Vremenom vam se može učiniti gotovo nemoguće da konačno donesete odluku o vašoj savršenoj nijansi.

Zato smo za vas kompletirali neke od najtraženijih boja ove sezone. Iako možda ranije niste razmišljali o ovim nijansama, oni koji ih poznaju ne mogu da se zasite od ovih tačaka na spektru nijansi.

Za sve one kojima je potrebna mala pomoć profesionalaca, pogledajte ovih pet ideja. Ako koristite ovaj tekst kao izvor informacija i vodič, zateći ćete sebe u prostoru koji je jednako moderan i uglađen.

1. Grčko plavaOvih dana i profesionalni dizajneri, i oni koji su to u srcu, koriste Grčku plavu u svojim radovima. Zapravo, Bendžamin Mur je rangirao ovu porodicu kao jednu od trendova boja u dve hiljade petnaestoj godini, lako je videti zašto, jer ove nijanse dočaravaju slike blaženog odmora provedenog kraj mora.

Ova vrsta plave ima i svoj dodatni bonus jer je hladna, ali umirujući uticaj boje će imati najjači efekat. Ključ je u tome koliko je koristite u prostoru. Ako želite potpuni osećaj kao da ste na Mediteranu, slobodno obojite sve zidove. U suprotnom, možete razmotriti dodavanje ove boje jednostavnim farbanjem kuhinjskih elemenata ili komada nameštaja.

Tirkizni raj u vašem domu: Osvežite ceo stan sa malo novca! (FOTO)

2. Neutralno sivaKao što možda znate, siva je najpopularnija neutralna nijansa ove sezone. Po pojavljivanju, ona je manje oštra i potpunija nego crna i bela na bilo kom kraju spektra boje, a daje suptilniji osećaj vašem prostoru. Krajnji rezultat je dizajn koji odaje osećaj dobrodošlice, ali je po svojoj pojavi ipak šik.

Kada radimo sa sivom, važno je uzeti u obzir kako će njene nijanse uticati na osećaj prostora. Svetlije boje odaju topliji osećaj, tako da one treba da budu integrisane u prostore kao sto su spavaće i dnevne sobe u kojima provodite veći deo svog vremena. Tamno sive će dati jači vizuelni uticaj, zato ih izaberite u sobama od kojih želite da napravite eksponat.

U skladu sa karakterom i potrebama: Kako da odaberete idealnu boju zidova za spavaću sobu

3. Topli koralni tonoviPink nije više samo za decu. Iako možda zvuči čudno, korali su ovosezonski odgovor za pastele. Nismo mogli da budemo više uzbuđeni kada smo videli zrele prefinjene stavove o ružičastim nijansama, koje konačno dobijaju mesto koje zaslužuju.

Pošto je koral boja koju ste izabrali već dala uticaj prostoru, mora da bude izbalansirana sa dizajnom elemenata koji je okružuju. Izaberite paletu boja koja uključuje više neutralnih nijansi da vam se oči ne bi prezasitile, ili koristite koral u akcentovanju zidova radi oživljavanja svakog prostora u potrebi za toplim bojama.

Ne, ovo nije ni parket, ni laminat: Zanemećete kad vidite šta ovaj čovek radi! (VIDEO)

4. Maslinaste nijanseZa skoro neutralnu nijansu koja vam nudi mnogo više individualnosti nego ostale, maslinasta je vaš izbor. Nudi sredinu između super popularne mint nijanse i odvažne lovački zelene. Ova nijansa će obezbediti negovani osećaj prostora koji je nenametljiv, ali doprinosi celokupnom dizajnu sobe.

Maslinasta je neosporno povezana sa prirodom, zato se uvek postarajte da ih spojite u svom dizajnu. Koristite je u prostorima koji imaju više prirodnih materijala i što više prirodnog svetla. Ova nijansa je takođe korisna u prostorima koje koristite za prelazak iz eksterijera u enterijer vašeg doma. Uzmite je u obzir za garderobu ili kuhinju koja se otvara prema dvorištu.

Praktični saveti za uređenje kuhinje: Iskoristite svaki centimetar prostora!

5. Purpurna bojaMože se reći da je purpurna - boja šljive, prirodno namenjena onima koji žele da unesu osećaj otmenosti u svoj dom. Svojom vekovnom povezanošću sa kraljevima i bogatstvom, savršena je nijansa koja vašem domu daje luksuzan izgled, po relativno niskoj ceni.

Ukoliko odaberete purpurnu, izbor prostorije u kojoj će te je koristiti je najvažniji. Fokusirajte se na prostorije kojima želite da date otmen izgled, kao što su trpezarije i formalne dnevne sobe. Ipak, veličinu prostora takođe treba uzeti u obzir. Kako je ljubičasta tako jaka boja, koristite je u manjim prostorijama gde neće dominirati.

Ovo je pet boja koje trenutno dominiraju svetom dizajna enterijera. Ukoliko planirate renoviranje, razmislite o korišćenju neke od ovih nijansi u vašem projektu. Bilo da ih koristite za zidove, nameštaj, ili za dekoraciju, bićete u mogućnosti da prostoru vaše sobe date moderan izgled koji ostavlja osećaj prefinjenosti.

Maksimalno iskorišćen prostor: Kako urediti malo kupatilo (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs