Osvežite prostor

Najjeftiniji način dekoracije stana: Ukrašavanje zidova!

Najbrži način da potpuno promenite dosadašnji izgled vašeg doma su - zidovi! Naučite kako da ih dekorišete i napravite vaš dom udobnijim i atraktivnijim mestom
Enterijer
21:02h Autor:
Najjeftiniji način dekoracije stana: Ukrašavanje zidova!

Kako biste se pozabavili tehnikama ukrašavanja zidova, poigrajte se bojama, dezenima i teksturama koje će vašoj sobi dati poseban stil i karakter, piše Lisa.rs.

Boja zidovaObojite zidove svetlim i neutralnim bojama. Hladne boje, poput plave ili zelene deluju opuštajuće, dok tople boje, kao što su žuta i crvena, stvaraju intimnu atmosferu.

Ako želite da razvedrite vaš dom, obojite samo jedan zid u sobi u jarkoj boji!

Proverite da li su vašu kuću zaposeli duhovi: Sigurni znaci da niste sami!

Boja zidova se ne mora isključivo koristiti kao klasična tehnika šaranja. Možete ih ukrasiti i na ovaj neobičan način. Iskoristite šablone, te na zidovima ispišite vaše omiljene citate i nacrtajte slike. Tapeti mogu biti još jedna opcija uz pomoć koje možete osvežiti vaš prostor!

Prekrijte zidove tkaninom

Ako vam bojenje zidova trenutno pedstavlja preveliku promenu ili veći izdatak, možete se opredeliti za ukrašavanje zidova tkaninom. Sve što treba da uradite je da pronađete odgovarajući materijal - platno ili manji tepih, koji ćete okačiti na neki prazan i bezličan zid. Pored toga, ovaj materijal može zameniti dosadašnju zavesu.

Očistite dom od negativne energije: Ritual blagoslova sprečava nesreću!

Predlažemo vam da obratite pažnju na veličinu tkanine. Ona ne bi trebalo da bude predugačka kako ne bi visila i izgledala neuredno, pogotovo ako je okačite na prozorska krila ili balkonska vrata.

Zato vam preporučujemo da odaberete lagan i prozračan materijal, kako bi svetlost dopirala u vaš dom. Ako se opredelite isključivo za kačenje tkanine na zidove, možete birati i neki teže materijale.

Slike na zidu

Na zid rasporedite ramove za slike, umetnička dela, ogledala i tanjire. Okačite ih zajedno na zid, kako biste postigli pravi efekat. Ako ste ljubitelj klasičnog stila i elegancije, povedite računa da se boje, oblici i veličine ukrasa za zidove uklapaju.

Privlače siromaštvo, bolest i nevolje: Rešite se ovih kućnih navika!

Ukrasi na zidu treba da budu pavilno raspoređeni i postavljeni u istoj visini. U slučaju da poželite da napravite neobičnu i prijatnu atmosferu, opustite se pri dekorisanju zidova. Postavite različite vrste ukrasa, u razlitičitim bojama i oblicima, ali i na različitim visinama. Neka sve bude u vedrom duhu, kako bi vaš dom bio jako prijatno mesto.

Police na zidu

Drvene ili gipsane zidne police mogu obogatiti vaš prostor a ujedno ga i uštedeti. Na policama možete postaviti dekorativne predmete, kao što su sveće, vaze, ukrasi, ali i knjige, slike ili lampu.

Ovi predmeti će ulepšati vaš dom i pružiti mu toplinu. Ugaone zidne police su odlične za iskorišćavanje prostora, te se možete opredeliti i za njihovu kupovinu. Na njih možete odložiti sve sitnice koje vam trenutno ne trebaju.

Greške u osvetljenju enterijera: Šta treba da izbegavate! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs