Korisno je znati

Uklonite fleke od šminke sa odeće: Puder odstranite penom za brijanje!

Fleke od šminke nije lako ukloniti, ali to ne znači da je i nemoguće
Enterijer 10.01.2015. - 20:36h Autor: index.hr
Foto: Shutterstock

Koliko god pazile, mrlje od laka, ruža za usne ili pudera tu i tamo završiće na stoljnjaku ili odeći. Ili barem na košulji našeg partnera. Nažalost, mrlje od šminke nije lako ukloniti, ali to ne znači da je i nemoguće!

 

Ruž za usne

 

Mnogi proizvodi za čišćenje fleka danas uklanjaju i mrlje od ruža za usne, ali ako nemate takav proizvod u kući - imamo nekoliko proverenih trikova. Što veću količinu ruža najpre upijte papirnatom maramicom, a zatim pošpricajte lakom za kosu, pričekajte par minuta i obrišite čistom krpom. Fleke od ruža možete da pokušate da uklonite i deterdžentom za sudove.

 

Maskara

 

Maskaru je najteže skinuti s odeće jer je napravljena na uljanoj bazi, pa je tako treba i tretirati. Prvo nanesite proizvod za uklanjanje fleka, te pustite da stoji nekoliko minuta. Zatim protrljajte mrlju gustom pastom koju ste napravili od deterdženta u prašku i malo vode, pa isperite vrućom vodom.

 

Ne bacajte garderobu zbog fleka ispod pazuha - spasite je sokom od limuna aspirinom ili sirćetom.

 

Puder

 

Fleke od pudera sa kragne lako možete da uklonite pomoću malo pene za brijanje. Nanesite penu na fleku, utrljajte i ostavite nekoliko minuta, a zatim isperite i nanesite malo deterdženta, pa ponovno isperite.

 

Lak za nokte

 

Lak za nokte nikako nemojte da pokušavate da uklonite acetonom jer je preagresivan za tkaninu. Pustite da se fleka osuši, a zatim preko nje zalepite selotejp i snažno povucite (kao kod depilacije voskom).

 

A zašto je opasno spavati sa šminkom saznajte OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs