Lako za održavanje

Nabavite biljku novca: Zlatna puzavica filtrira vazduh i donosi sreću! (FOTO)

Ovu biljka je najpoznatija po svojoj sposobnosti za prečišćavanje vazduha, a može da upije čak i formaldehid
Enterijer
09:24h Autor:
Foto: Shutterstok

Epipremnum aureum ili “zlatna puzavica” jedna je od biljaka koje su postale popularne pre svega zahvaljujući tome što se lako gaji i ne traži neke posebne uslove. Međutim, u poslednje vreme sve više dolaze do izražaja blagotvorno dejstvo ove biljke na zdravlje ljudi i “detoksikaciju” zgrada.

 

Pomoću kojih biljaka možete takođe pročistiti vazduh u domu, saznajte OVDE - Rešite se toksina!

 

Ona može da ukloni formaldehid iz vazduha, a i mnoge druge štetne hemikalije. Za nas je važna činjenica da se oko 70 odsto detoksikacije organizma obavi preko disanja, pa je izuzetno bitno da živimo i radimo u prostorijama s čistim vazduhom.

 

OVDE saznajte zašto su sve priroda i svež vazduh neophodni vašem organizmu!

 

Ova robusna puzavica se lako gaji i odgovara joj direktno ili malo zasenjeno direktno svetlo, osim tokom jakih vrućina kad sunce može da bukvalno opeče listove. Od količine svetla zavisiće i količina tamnih i svetlih nijansi na listovima. Epipremnum voli redovno zalivanje, ali ne treba preterivati niti koren treba da ostane dugo u vodi – redovno praznite podmetač. Ako primetite smeđe mrlje na lišću, treba da pojačate zalivanje i češće vlažite vazduh.

 

Feng šui stručnjaci upozoravaju - Zbog kojih 6 stvari ste nesrećni u svom domu, pročitajte OVDE!

 

Zovu je još “đavolji bršljan” ili “biljka novca” jer se smatra da donosi sreću, ali Epipremnum aureum je danas najpoznatiji po svojoj sposobnosti da prečišćava vazduh.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...