Naučno utvđeno

Matematički savršena: Ovo je idealno žensko lice! (FOTO)

Ove dimenzije će zasigurno pomoći estetskim hirurzima koji će sad znati gde tačno ubrizgati filere i kako obavljati fejsliftinge

Zanimljivosti
12:29h Autor:
Matematički savršena: Ovo je idealno žensko lice! (FOTO)
Foto: Reuters / Mario Anzuoni

Ukoliko imate srcoliko lice poput Ris Viterspun vaše lice je "matematički savršeno"!

Prema naučnicima sa Medicinskog fakulteta Univerziteta Templ u Filadelfiji, jagodične kosti čija se širina podudara sa širinom obrva čine najpoželjniji oblik lica. Do tog su zaključka su došli analizirajući prosečne širine i dužine crta lica sa fotografija 55 najlepših žena sveta.

Pomoću tih fotografija su izračunali idealne proporcije lica. Utvrdili su da je prosečna udaljenost između zenica kod modela čija se lica smatraju najprivlačnijima 59,2 milimetra, dok bi kod savršenih lica vertikalna udaljenost između očiju i jagodica trebala iznositi 13,2 mm. Te mere podudaraju se s merama lica koje se opisuje kao srcoliko, te će ove dimenzije zasigurno pomoći estetskim hirurzima koji će sad znati gde tačno da ubrizgaju filere i kako da obavljaju fejsliftinge.

Pogledajte kakvo žensko lice je najprivlačnije muškarcima!

foto: Profimedia

Istraživački tim, predvođen doktorom Gerijem Linkovim, koristio je merni sistem koji su nazvali WIZDOM, što je engleska skraćenica za "Širinu interzigomatske udaljenosti središta lica''. Taj sistem računa horizontalnu udaljenost između najistaknutijih tačaka jagodičnih kostiju. Zatim su pomoću horizontalne linije analizirali udaljenost drugih delova lica, navodi Magazin estetske hirurgije.

Srećom, žene mogu da "manipulišu" WIZDOM-om pomoću šminke, odnosno nanošenja rumenila i konturisanjem.

Proverite koja šminka najviše odgovara Vašem obliku lica!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs