KUĆA U KOJOJ JE FREDI MERKJURI PRONALAZIO MIR OD LUDIH ŽURKI SE PRODAJE: Izgleda NEVEROVATNO, a košta pravo BOGATSTVO

Fredi Merkjuri je beg od realnosti i raskalašnog života našao u ovoj vili.

Enterijer
KUĆA U KOJOJ JE FREDI MERKJURI PRONALAZIO MIR OD LUDIH ŽURKI SE PRODAJE: Izgleda NEVEROVATNO, a košta pravo BOGATSTVO
Foto: Printscreen/ Instagram/hellyeahmercury

Fredi Merkjuri ostavio je svoj voljeni dom u Kensingtonu, po imenu Baštenska kućica, svojoj devojci Meri Ostin, koja ga je sada dala na prodaju nakon što se njegova vrednost povećala šezdeset puta.

,,Seoska kuća" u centru Londona Fredija Merkjurija bila je poznata kao njegovo utočište daleko od reflektora, a nakon njegove smrti, ostavio ju je svojoj bivšoj devojci Meri Ostin.

Legendarni frontmen grupe Kvin, koji je tragično preminuo pre tri decenije, kupio je nekretninu još 1985. godine. Sada je vila ponovo na tržištu za 35 miliona evra nakon što je njena vrednost porasla šezdeset puta.

Fredi Merkjuri
foto: Printskrin@queenonfire/Facebook

Fredi se navodno zaljubio u dom od trenutka kada je kročio unutra. Za to je tada izdvojio do milion evra.

Prelepo imanje, koje se može pohvaliti ogromnim cvetnim drvećem iza sebe, ostavio je svojoj bivšoj ljubavnici Meri (72), kojoj je testamentom dodeljeno vlasništvo, i ona ga je konačno dala na prodaju. Nakon tragične smrti zvezde 1991. godine, dom je postao svetilište za obožavaoce širom sveta, koji su odali počast ostavljajući poruke na ulaznoj kapiji.

Kuću, romantično nazvanu Baštenska kućica, dizajnirao je 1907. arhitekta Ernest Maršal za umetnike Sesil Ri i Konstans Halford. Na snimku koji pokazuje enterijer njegove kuće, vidi se ulazni hol ukrašen jarko narandžastim zidovima. Napolju, popločana staza oivičena živom ogradom.

Još jedan unutrašnji snimak je raskošna trpezarija, ofarbana u sunčano žuto. Izložen je veliki starinski sto, dekadentno "odeven" tanjirima i kraljevsko plavim čašama, zajedno sa odgovarajućim kredencem i umetničkim delima prikazanim na zidovima.

Ikonični autor je iskoristio kuću kao bekstvo, a angažovao je dizajnera enterijera Robina Mura Edea da transformiše imanje u eklektičan prostor. Glavni hol vodi do japanske dnevne sobe, prema ,,Haus end Garden", koja ima velika francuska vrata koja se otvaraju na uređenu baštu.

Na jednoj od fotografija vidi se da imanje ima uredno podrezane žive ograde. Na spratu se navodno nalazi osam spavaćih soba, uključujući garderobu sa ogledalom na plafonu.

Meri, koju je Fredi nazvao svojom ,,vanbračnom ženom" je rekla da ,,kuća ima takvu ljubav i toplinu u svakoj sobi. Bilo je zadovoljstvo živeti u njoj i imam mnogo divnih uspomena ovde."

Fredi je bio u vezi sa Meri šest godina i ostali su prijatelj i nakon što je preovladala njegova privlačnost ka istom polu.

„Kada je umro, osećala sam da smo imali brak. Živeli smo svoje zavete. Učinili smo to za bolje i gore, za bogatije za siromašnije, u bolesti i zdravlju," dodala je Meri.

"Nikada ne biste mogli pustiti Fredija osim ako nije umro, a čak i tada je bilo teško," rekla je Meri.

Meri je bila sa njim tokom njegovih mučnih poslednjih dana, kada je, kako kaže, prestao da uzima lekove. Prisećajući se bolnih trenutaka, ona je razmišljala i rekla da se„kvalitet njegovog života tako dramatično promenio i svakim danom je imao sve više bolova... Gubio je vid. Njegovo telo je postajalo slabije dok je patio od blažih napada."

„Jedina prijateljica koju imam je Meri, i ne želim nikog drugog. Za mene je ona kao vanbračna žena. Verujemo jedno u drugo," izjavio je jednom prilikom Fredi Merkjuri.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs